Enlaces accesibilidad
Segona setmana

Catalunya amplia el toc de queda a 165 municipis

Per
El Govern demana al TSJC la pròrroga del toc de queda una setmana més
El Govern demana al TSJC la pròrroga del toc de queda una setmana més

Catalunya afronta la segona setmana del toc de queda per contenir la cinquena onada de la pandèmia. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat el decret del Govern de pròrroga de les mesures vigents durant una setmana més, incloent la petició a la justícia d'un confinament nocturn de la 1 a les 6 hores. El confinament nocturn afecta quatre municipis més que la setmana passada, amb 165 en total. A més a més, aprova continuar limitant a un màxim de 10 persones les trobades socials i mantenir la limitació d'aforament al 70% en els centres de culte.

Aquestes mesures entren en vigor una vegada publicades en el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) la mitjanit de divendres.

Els municipis que entren

S'incorporen 20 nous municipis. Alguns dels més destacats són Igualada, El Vendrell, Tàrrega, Roses, Salt i Lleida. En la llista també hi ha Ulldecona, L'Ametlla de Mar, Montbrió del Camp (Tarragona), Gelida, Sallent, Santa Maria de Palautordera (Barcelona), La Bisbal d'Empordà, Maçanet de la Selva, Vilafant, Sils, Torroella de Montgrí (Girona) i Mollerussa (Lleida).

Els que surten

Per contra coincidint amb la prorroga del toc de queda hi ha 16 municipis que surten de la llista: Abrera, Alpicat, Altafulla, Anglès, Centelles, Deltebre, Esparraguera, La Garriga, L’Ametlla del Vallès, Sant Celoni, Sant Hilari de Sacalm, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Margarida i els Monjos, Solsona i Vilanova del Camí.

No normalitzar el confinament nocturn

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja assegura que la pròrroga de mesures i la sol·licitud de toc de queda s'acorda per a "evitar el col·lapse" hospitalari i davant la situació preocupant de la pandèmia, i ha subratllat que és una situació que el Govern no vol normalitzar.

"Som plenament conscients de l'excepcionalitat d'aquesta mesura, que no volem normalitzar-la per incòmoda", ha asseverat Plaja, qui ha recordat que el toc de queda afectarà, com des de divendres passat, a localitats de més de 5.000 ciutadans amb una incidència acumulada de 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies.