Enlaces accesibilidad
Evitar aglomeracions

Barcelona reforça el dispositiu de seguretat a platges i places els caps de setmana

  • El govern municipal fa una crida a la responsabilitat davant l'increment de contagis que s'han multiplicat per 4
  • Informadors, policia i serveis de neteja intentaran que es respecti el descans veïnal
  • Es planificaran dispositius orientats també al control de festes majors, balls populars i d’altres celebracions

Per
Reforç del dispositiu de seguretat a les platges

Desprès del tancament de l'oci nocturn per la pujada tan gran de contagis entre els més joves, el govern municipal ha anunciat que establirà un dispositiu similar al de la revetlla de Sant Joan aquest cap de setmana. L'objectiu: evitar aglomeracions, botellades i garantir el descans dels veïns.

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona es desplegaran aquest cap de setmana a la nit en places i platges amb l’objectiu d’establir les mesures preventives oportunes per tal de garantir el compliment de les noves mesures de protecció de la Covid.

Reforç del dispositiu de seguretat a les platges

Aquests dispositius conjunts, en què participaran agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO) es realitzaran especialment al barri de la Barceloneta (a la zona de les platges), al Born i al Passeig Lluís Companys, principals àrees on ja hi ha antecedents de grans concentracions de persones. A la resta de la ciutat, agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana treballaran també per donar compliment a la nova situació de pandèmia.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit també generalitzar a la ciutat una pràctica que ja s’ha fet al districte de Gràcia als estius: remullar espais per dissuadir aquells qui s’hi volen asseure per aglomerar-se o participar en botellades.

Garantir el descans veïnal

Els objectius principals són el compliment de les mesures de seguretat COVID, minimitzar l’impacte de l’incivisme i la conflictivitat veïnal, així com garantir la seguretat i l’ordre públic. Es tracta d’evitar grans aglomeracions en certes zones de la ciutat durant la nit després que s’hagin incrementat els casos de covid-19, sobretot en la població jove, motiu pel qual és necessari evitar les grans concentracions en que no es mantenen les mesures de seguretat i vetllar perquè es garanteixi la distància de seguretat entre les persones i, en cas de no ser possible, portin la mascareta. El Procicat ha recomanat als ciutadans que segueixin utilitzant la mascareta a l'exterior, especialment en els casos en què no es pugui garantir una distància mínima d'un metre i mig respecte d’altres persones.

Control de les grans concentracions

Pel que fa a la resta de Catalunya, s’han planificat dispositius específics orientats al control de festes majors, balls populars i d’altres celebracions a la via pública on es preveuen grans concentracions. Davant de possibles incidències que es puguin registrar, els Mossos d’Esquadra es coordinaran amb les policials locals per donar-hi resposta.

La situació és bastant preocupant i el govern insisteix que no es poden continuar incrementant tants esforços policials per fer front al que és, únicament, una qüestió d'incivisme.