Enlaces accesibilidad
Frenada en la desescalada

L'oci nocturn es mostra indignat davant el seu tancament

  • Les discoteques abaixaran la persiana durant 15 dies a partir de divendres
  • El sector avisa que tancar és "una sentència de mort"
  • Serà obligatori fer un TA o tenir pauta completa en esdeveniments amb més de 500 persones

Per
L'oci nocturn es mostra indignat davant el seu tancament

Davant l'imminent tancament de l'oci nocturn el sector es mostra indignat i acusa el govern d'inactivitat. Considera discriminatori que els festivals musicals com el Cruïlla puguin continuar funcionant i ells només 20 dies després de la seva reobertura hagin de tornar a tancar.

A partir d'aquest divendres i durant 15 dies, després de l'onada de contagis de gent jove a Catalunya les discoteques hauran d'abaixar la persiana de nou.

Festivals de més de 500 persones

La decisió, però, no afectarà festivals com el Cruïlla que començarà dijous al Parc del Fòrum. A les celebracions on s'hi apleguin més de 500 persones, independentment de l'activitat, serà obligat dur un test antígens, una PCR negativa amb vigència de 12 hores abans o el certificat de vacunació de la pauta completa. Totes les activitats massives hauran de seguir aquest pla i acabaran a les 03:00 h.

Diverses discoteques ja van decidir tancar les portes fa una setmana per la impossibilitat de fer complir les normes anticovid. De fet, recentment s'han vist imatges de com s'han estat incomplint les mesures de seguretat a l'interior d'aquests espais constantment que van obrir no fa ni 20 dies.

Salut detecta 31 brots en discoteques, amb 456 positius

Salut ha detectat 31 brots de covid-19 a l'oci nocturn, segons la darrera actualització del departament. En total, s'han identificat 456 positius de persones que van estar a les discoteques afectades i 1.576 contactes estrets. Tot i que Salut no concreta el nombre de contagis per discoteca, aquestes dades signifiquen que, de mitjana, unes 14 persones s'han contagiat en cada brot i han tingut 3,5 contactes estrets.

"Sentència de mort"

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) porta més de vuit caps de setmana denunciant la pràctica de les concentracions il·legals juvenils, sense cap mena de mesures higienicosanitàries, i amb un consum abusiu de l'alcohol sense cap control d'edat. La Patronal mostra la seva indignació a l'ésser per enèsima vegada el sector afectat pels tancaments. Reivindica, més que mai, l'ús i la pràctica dels test d'antígens, i considera prioritari que es puguin recaptar en les farmàcies i assegura que la notícia ha estat per ella una "sentència de mort".

El BIOCOMSC calcula que un de cada 40 joves acabarà infectat en els pròxims dies

Cafè d'idees - Fecasarm: "Les restriccions dispararan els contagis"

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, es mostra indignat per la decisió de la Generalitat. En una entrevista al Cafè d'Idees, atribueix l'augment de contagis a "la inactivitat i la inacció" del Govern i reclama que s'autoritzi d'una vegada l'ús dels tests previs per detectar els positius. Des del sector de l'oci nocturn asseguren que el tancament dels seus locals comportarà més "pràctica il·legal sense control".