Enlaces accesibilidad
Mobile World Congress

El MWC tanca una edició de transició cap a la normalitat

  • L'edició del 2022 recupera les dates habituals, del 28 de febrer al 3 de març
  • Fira de Barcelona considera "un èxit" haver pogut celebrar l'edició d'enguany

Per
El MWC del 2022 se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març
El MWC del 2022 se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març

El Mobile World Congress ha tancat aquest dijous una edició de transició enmig de l’impacte de la pandèmia i després de la cancel·lació de l’any passat. El saló ha compaginat el format híbrid i amb una aposta foçada pels visitants locals i de proximitat. Ara el MWC té la vista posada en la cita de 2022, que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març i pretén ser la de la volta a la normalitat.

Una edició de transició segons Fira Barcelona

El conseller delegat de la Fira, Constantí Serrallonga, ha destacat que ha estat "un èxit" haver pogut celebrar el MWC d’enguany després d’haver hagut de suspendre la de l’any passat. Per Serrallonga ha estat "una edició de transició" i està convençut que la de l’any vinent serà exitosa.

Fira Barcelona qualifica el MWC21 com una edició de transició

Edició marcada per les baixes

El 5G i la intel·ligència artificial han estat protagonistes d'una edició en la qual també han participat, presencial o virtualment, els primers executius de companyies tecnològiques com Telefónica, Vodafone, Deutsche Telecom, Orange, la Xina Mobile, IBM, Kaspersky o ZTE.

Les baixes en la fira d'enguany d’aquestes mateixes empreses així com d'Ericsson, Qualcomm, Lenovo, Samsung, Sony, Nokia i Xiaomi han permès que per primera vegada l'esdeveniment d'emprenedors 4YFN, que solia celebrar-se en Fira Montjuïc. GSMA, l'entitat organitzadora del MWC, esperava entre 25.000 i 30.500 visitants, la qual cosa suposa menys d'un terç de les últimes edicions.

El MWC tanca una edició de transició cap a la normalitat

Condicionat per la Covid

Aquest any no s'han vist aglomeracions i tots els assistents han hagut de presentar un test d'antígens negatiu per a poder entrar i han hagut de portar màscara FFP2 en tot el recinte. A més, s'ha apostat pels esdeveniments híbrids, de manera que la majoria d'actes han pogut seguir-se de manera virtual.

Molts ponents han participat en el Mobile a través de videoconferència, com el fundador de Tesla i SpaceX, Elon Musk, qui el dimarts va explicar en directe des de Califòrnia el seu pla per a dotar d'internet a tots els racons del planeta mitjançant una constel·lació de satèl·lits.

Un impacte lluny dels 500 milions d’altres anys

L’impacte econòmic també ha estat molt menor, lluny dels prop de 500 milions de les darreres edicions. En general els expositors locals marxen satisfets pels contactes que han pogut fer tot i les circumstancies i especialment després d’un any sense pràcticament activitat.