Enlaces accesibilidad

L'Obrim fil es pregunta si es possible detenir l'envelliment

Per
Obrim fil - Es pot parar l'envelliment?

En aquesta edició, l'Obrim fil es pregunta si aturar l’envelliment és possible o si ens agradaria ser immortals. Amb el Màrius Carol, la Meritxell Falgueras, el David Balaguer i l’Estel Solé es debat sobre els motius de per què volem seguir sent joves malgrat que el pas del temps sigui indeturable.

El professor José Luis Cordeiro, enginyer del MIT i autor del llibre “La mort de la mort” va exposar les seves teories sobre l’envelliment i la immortalitat: segons ell, cap a l’any 2021 s’arribarà al moment en què la tecnologia serà capaç d’aturar l’envelliment i cap al 2045, la humanitat estarà en condicions de no morir per la vellesa i, fins i tot, les persones podran rejovenir-se per establir-se en l’edat de la vida que més els convingui:

El cantant i compositor Ramoncín explica que no tindria cap recança en fer-se implants capil·lars si comencés a aclarir-se-li el cabell perquè els homes han d’aprofitar que avui la tecnologia permet combatre eficaçment l’alopècia. També va detallar quina és l’única operació d’estètica que s’ha fet:

L’expert en moda i exmodel Erik Putzbach conta que la cirurgia estètica ha estat la seva via per deturar l’envelliment i que no li ha tremolant el pols a l’hora de fer-se més de trenta intervencions en tot el cos. Els pòmuls, per exemple, se’ls ha operat fins a tres vegades:

No només això, sinó que va explicar en què consisteix fer-se un ‘lifting’ de celles, davant la mirada d’estupefacció del Xavier Sardà i la resta de convidats:

Un dels moments més impactants del debat es va produir quan l’equip de realització va presentar com serien els tertulians d’aquí a vint o trenta anys: el resultat va ser realment espectacular, tot i que no a tothom li va agradar com quedaria el seu aspecte.. .

A l’Obrim fil també hi va haver lloc pels qui no volen semblar més joves del que són. La Laura Rosillo té seixanta-cinc anys, s’acaba de jubilar i és experta en madurescència” i talent sènior i reivindica que cadascú ha de viure el seu envelliment sense recança, i que la vellesa s’ha de viure amb la mateixa intensitat que la joventut.

Per tancar el programa, el metge Albert Estrada va explicar que ell té previst criopreservar-se. La tècnica, tot i que no és legal al nostre país, sí que ho és a d’altres, com ara els EUA, la Xina o Rússia. L’Albert va explicar que quan arribi el moment de la mort demanarà que el congelin per poder-lo tornar a la vida en el futur. I també té previst fer-ho amb el seu pare. Va explicar, a més, quant costa una tècnica de conservació del cos com aquesta.