Enlaces accesibilidad
'Catalunya Rural Hub'

Es busquen treballadors digitals que vulguin traslladar-se a zones rurals

  • El projecte busca fomentar la "deslocalització" dels professionals de l'àmbit digital i tecnològic des de grans ciutats cap a zones rurals
  • Es triarà a 20 professionals que actualment estiguin en règim de teletreball i exerceixin des d'un entorn urbà
  • Deu professionals s'allotjaran la setmana del 3 de maig i els altres deu, la del 17 de maig

Per
'Catalunya Rural Hub' busca repoblar les zones rurals amb treballadors digitals
'Catalunya Rural Hub' busca repoblar les zones rurals amb treballadors digitals

El Govern i la Mobile World Capital Barcelona han posat en marxa la "Catalunya Rural Hub". Es tracta d’un projecte pilot que busca fomentar la "deslocalització" dels professionals de l'àmbit digital i tecnològic des de grans ciutats cap a zones rurals o poc poblades de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa que pretén promoure el treball remot en entorns rurals i l'activació econòmica dels pobles brindant l'oportunitat a treballadors del sector tecnològic que es mudin a àrees despoblades de Catalunya.

'Catalunya Rural Hub' busca treballadors digitals que vulguin traslladar-se a zones rurals | Dani Giménez

Una setmana a la Garrotxa

Es triarà a 20 professionals que actualment estiguin en règim de teletreball i exerceixin des d'un entorn urbà perquè traslladin durant una setmana el seu lloc habitual de treball cap a la Garrotxa. Allà compartiran coworking i una sèrie d'experiències amb altres treballadors, companyies i entitats rurals.

Se'ls oferirà una setmana d'allotjament en apartaments del municipi de la Vall d'en Bas, on també disposaran d'un espai de coworking i activitats d'oci per a conèixer el seu entorn, com passejos amb bicicleta. També visitaran empreses com La Fageda perquè puguin aportar solucions tecnològiques als reptes existents.

Candidats en funció de la "diversitat"

Fins avui, s'han inscrit ja 170 professionals en la convocatòria, tant de grans empreses com de pimes o de l'administració pública i que compleixen amb els requisits. La convocatòria finalitza divendres que ve. L'organització seleccionarà als candidats en funció de la "diversitat", és a dir, perquè hi hagi un equilibri entre el gènere, l'origen laboral i l'edat.

La prova es durà a terme en dues fases, de manera que deu professionals s'allotjaran la setmana del 3 de maig i els altres deu, la del 17 de maig.