Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Víctor Gutiérrez: "Espero que es comenci a sancionar la homofòbia"

  • El jugador de waterpolo Víctor Gutiérrez denuncia pressumptes insults homòfobs en un partit de la lliga
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats. Entrevista a Víctor Gutiérrez, jugador de waterpolo

Víctor Gutiérrez ens ha atès al Desmarcats per denunciar uns pressumptes insults homòfobs durant i al finalitzar el partit de la Primera Divisió de waterpolo d'aquest dissabte. El jugador del CN Terrassa assegura que Nemanja Ubovic, del CN Sabadell, el va insultar en diverses ocasions pel simple fet de ser homosexual.

Gutiérrez: "Ubovic em va insultar davant els meus companys i aficionats"

Víctor Gutiérrez va voler remarcar que, a banda de rebre l'insult durant el partit, també el va rebre a l'acabar-lo, quan se saludaven els jugadors d'ambdós conjunts, davant els aficionats: "Ho va sentir força gent". Gutiérrez considera encara més greu que, a més de durant l'enfrontament, això també passés després, ja en fred.

Gutiérrez reclama que es comencin a sancionar aquests comportaments

Víctor Gutiérrez assegura que hi ha testimonis dels pressumptes insults homòfobs que va rebre, però els àrbitres no ho van incloure a l'acta del partit, argumentant que no ho van sentir. En aquest sentit, Gutiérrez demana més contundència: "Hi ha dos camins. Un és ser còmplice i mirar cap a un altre costat, cosa que no canviarà res. L'altre camí és sancionar, per primera vegada en aquest país". El club del jugador Nemanja Ubovic, el CN Sabadell, ha apartat el seu jugador de la disciplina de l'equip, però Víctor Gutiérrez s'ha queixat que en el comunicat dels vallesans es parli de versions contradictòries, i defensa que "aquí només hi ha una versió, i amb testimonis".

"No es pot permetre més"

El jugador del CN Terrassa ha volgut dir prou: "Si això em passa a mi, que soc un esportista professional visible, que els hi deu passar a esportistes més joves que són anòmics i no tenen les eines per denunciar". Víctor Gutiérrez vol que es comenci a actuar de forma activa contra aquestes actituds, d'una vegada per totes: "Això no es pot permetre ni un segon més".