Enlaces accesibilidad

Barcelona registra 155 morts en accidents al 2020, la xifra més baixa en 16 anys

  • 14 persones van perdre la vida en sinistres de trànsit l'any passat i 141 van resultar ferides greus
  • Baixa un 30% la sinistralitat més greu a la ciutat
  • L'ajuntament engega una campanya de sensibilització per conscienciar del perill real que suposa infringir les normes

Por
L'ajuntament de Barcelona vol limitar a 30 km/h la velocitat màxima a 3 de cada 4 carrers de la ciutat

L'any passat la Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir en 5.715 sinistres amb víctimes a la ciutat, el 38,26% menys que l'any anterior, una disminució deguda a l'afectació a la mobilitat de vehicles i persones fruit de l'aplicació del Decret d'Alarma fins el 21 de juny i a les diferents restriccions que afecten a la mobilitat de persones i vehicles marcades pel PROCICAT.

Barcelona registra 155 morts i ferits greus en accidents de trànsit el 2020, la xifra més baixa en 16 anys

Pel que fa la sinistralitat més greu, aquells sinistres de trànsit que han provocat víctimes mortals i ferits greus, l'any passat van ser 155, un 30,8% menys quye l'any 2019 i la xifra més baixa dels últims 16 anys. Durant els primers set mesos de l'any s'han produït, en total, 88 lesionats greus (més de 24 hores hospitalitzats) en sinistres de trànsit a la ciutat. Els conductors són els usuaris que pateixen les lesions de major gravetat, sobretot els conductors de motocicleta.

La meitat de víctimes mortals en sinistres de trànsit eren motoristes

La meitat de víctimes mortals en sinistres de trànsit eren motoristes

Classes de sinistres

La principal classe de sinistre l'any 2020 va ser els impactes relacionats amb la manca d'atenció, no respectar les distàncies de seguretat i conduir amb una velocitat inadequada; la col·lisió lateral ocupa el segon lloc, uns impactes que tenen relació amb els canvis de carril i de direcció; la tercera classe és la col·lisió fronto-lateral, on tenen a veure els factors com la preferència de pas a les cruïlles. Els atropellaments estan relacionats amb no respectar el pas de vianants i amb creuar fora del pas de vianants. Pels conductors, la manca d'atenció continua sent la primera causa directa de sinistres seguida per no respectar les distàncies. I pels vianants, continua sent no respectar els semàfors i creuar per fora del pas de vianants.

14 persones van perdre la vida en sinistres de trànsit l'any passat

14 persones van perdre la vida en sinistres de trànsit l'any passat

Campanya de sensibilització

L'ajuntament engega una campanya de sensibilització, amb el missatge Això no és accidental, sobre les principals causes dels sinistres de trànsit i les seves conseqüències a través de vídeos d'imatges reals de sinistres a la ciutat, que es difondran a través dels canals on line municipals. L'objectiu és sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències negatives i greus que tenen les infraccions i distraccions amb independència de qui les cometi.