Enlaces accesibilidad
Resum setmanal

Del temporal Filomena al Dia Internacional de la Croqueta: el millor de la setmana a En Línia

  • En Línia va començar l'any 2021 parlant del temporal Filomena i les espècies en perill d'extinció
  • Durant la setmana també hem tractat el teletreball, el Brexit i els permisos de paternitat
  • No et perdis els programes complets d'En Línia per a descobrir més temes que t'interessen

Per
En Línia - Descobrim tots els secrets de les croquetes

Després d'un breu recés per vacances, En Línia ha tornat a la graella per posar el focus en tot allò que afecta el nostre entorn més proper i conèixer les transformacions socials i tecnològiques que definiran el nostre futur.

A continuació et fem un resum sobre els temes que hem tractat durant aquesta primera setmana d'emissió al 2021. No te'ls perdis!

El temporal Filomena

Després d'un cap de setmana de grans nevades, vam analitzar les conseqüències del temporal Filomena a Catalunya amb el meteoròleg Abel Queralt, vam repassar alguns dels temporals històrics de les darreres dècades i vam visitar diversos punts del territori com Falset, on el gruix de neu acumulada va superar el mig metre.

A En Línia parlem de les conseqüències del temporal Filomena a Catalunya

L'agricultura ecològica

El 60% dels catalans consumim productes ecològics. Són xifres del Baròmetre de Consum d’Aliments Ecològics de la Generalitat que coincideixen amb la inauguració, a Mercabarna, del mercat més gran d’Europa d’alimentació ecològica.

En vam parlar amb la Núria Coll, directora de la revista “Ets el que menges” i amb la Mireia Bou, presidenta de la Cooperativa de Consum Ecològic El Rodal.

La Marató de Sang

La Marató de Sang és una convocatòria excepcional per ampliar les reserves a tot Catalunya. Des del novembre, hi ha més necessitat de sang perquè s’estan fent moltes intervencions i tractaments que van ser ajornats a causa de la pandèmia.

En vam parlar amb Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang i Teixits, i Mireia Solé, donant de sang i de medul·la. També vam visitar l'Hospital Clínic de Barcelona per conèixer de primera mà el procediment de donar sang.

A En Línia connectem amb la Marató de donacions de sang a Catalunya

El permís de paternitat

Des d'aquest mes de gener el permís de paternitat s’ha equiparat al de maternitat, és a dir, a les 16 setmanes. Com s’ha de sol·licitar? S’hi pot acollir tothom? Es conserva el sou íntegre? Què passa amb els autònoms?

Dijous vam tractar de donar resposta a totes aquestes qüestions parlant amb Sara Moreno, sociòloga i investigadora, i també amb pares que estrenen aquest permís i amb l’actor Roger Coma, pare de dos fills.

A En Línia parlem de la equiparació dels permisos de paternitat i maternitat