Enlaces accesibilidad

Forcadell i Bassa tornen a la presó després de la decisió del Suprem

  • Totes dues mantenien el tercer grau a l'espera de la decisió final del Tribunal Suprem
  • Els set presos de Lledoners ja el tenien suspès el grau de semillibertat cautelarment
  • El tribunal també els denega el 100.2 perquè no hi veu "connexió amb un procés de reinserció"

Per
Carme Forcadell reingressa a la presó de Wad-Ras de Barcelona
Carme Forcadell reingressa a la presó de Wad-Ras de Barcelona

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha entrat a la presó de dones Wad-ras de Barcelona a les 20.55 h d'aquest divendres, després que el Tribunal Suprem li hagi revocat el tercer grau. Unes 200 persones s'ha concentrat a l'indret per donar-li suport. Abans d'entrar Forcadell ha adreçat un missatge als concentrats: "Mai us agrairem prou el suport, sabem que persistireu, us estimo".

Crits contra la comitiva d'ERC

Quan ha arribat Forcadell al costat dels màxims dirigents d'ERC, els concentrats han cridat consignes en contra del partit per haver aprovat els pressupostos. Entre els màxims representants dels republicans hi eren Pere Aragonès, Roger Torrent, Marta Vilalta i Ernest Maragall.

Després del parlament breu, l'expresidenta del Parlament s'ha adreçat a la presó i just a la porta ha tornat a girar el cap per acomiadar-se dels concentrats. A la concentració també hi ha hagut el vicepresident del Parlament, Josep Costa, de Junts per Catalunya, i Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC.

Dolors Bassa: "Diguin el que diguin, el diàleg i la negociació hi seran sempre"

L'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, ha arribat a la presó del Puig de les Basses en cotxe poc després de les 20.20 hores, acompanyada dels seus fills i la seva germana, la diputada d'ERC Montse Bassa. Visiblement afectada, s'ha abraçat a diversos dels assistents i ha estat rebuda a crits de 'No estàs sola'. A les portes del centre penitenciari l'esperaven unes 200 persones, en resposta a la convocatòria de l'ANC.

Dolors Bassa torna a la presó de Puig de les Basses de Figueres

Dolors Bassa torna a la presó de Puig de les Basses de Figueres ACN

Minuts abans d'entrar, Bassa ha dirigit unes paraules als assistents a qui ha agraït la seva presència. L'exconsellera ha assegurat que no es rendiran i que per molt que els vulguin "trepitjar, no ho aconseguiran