Enlaces accesibilidad

El pintor Jordi Fulla ha mort als 52 en plena maduresa de creació artística

Per
Ha mort l'artista Jordi Fulla als 52 anys

El món de l'art s'ha despetat avui amb la pèrdua d'un jove artista, Jordi Fulla. Nascut a Igualda al 1967, tenia 52 anys i es trobava en plena época de creació.

Fulla explicava com reflexionava per buidar-se i aconseguir crear a partir de l'observació. Tal com explicà ell mateix a L'Informatiu de TVE Catalunya, Jordi Fulla havia pres com a exemple les cabanes els pagesos i pastors per a les obres de l'exposició 'Llindar i celístia'. En parlava just dijous al Museu Can Framis i allí la hi podem anar a veure. Una mostra individual i que desgraciadament l'ha sobreviscut. Es pot visitar fins el 16 de juny, a no ser que davant la mort de Fulla, no decideixin allargar-ne la durada.

La Fundació Vila Casas, impulsora del projecte, va definir-lo com un "salt conceptual en el discurso del seu treball". Actualment també hi ha una exposició de l’artista al centre andorrà Cal Pal, la titulada "Primera Pedra".

Fulla va ser estudiant i professor de la prestigiosa escola Eina. Va viatjar a París i a l'Orient. Presisament va ser al Japó on es va enamorar del món oriental des que hi va arribar el 2005. Gràcies a aquella experiència, va crear, i exposar al Museu de Montserrat, 'Anatomia d'una illa a ulls clucs'. .

L' artista Jordi Fulla presenta "Anatomia d'una illa a ulls clucs" al Museu de Montserrat

Anteriorment, el 2011, va exposar 'Setze mil dies a la teulada' i després, una altra proposta itinerant, 'Llindars en el punt immòbil del món que gira'.

Continuarà - Jordi Fulla

Pel panorama artístic és una gran pèrdua perque es trobava en un moment, un punt de maduresa creativa que li permetia començar a ser conegut pel gran públic.