Enlaces accesibilidad

Aliments innovadors

  • Us presentem nous aliments per a nous menjars
  • Ens acostarem a les costes de la Badia de Roses per descobrir un nou esport aquàtic, el kitesurf
  • Ens fixarem en una empresa de perfums que investiga, entre altres coses, quina olor pot fer l'espai

Per
Tinc una idea - 18/05/2014

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

La cuina catalana és a l’avantguarda internacional. I si els cuiners catalans són al capdavant, la indústria alimentària no es queda enrere. Us presentem nous aliments per a nous menjars. Un reportatge ens mostra algunes de les iniciatives més innovadores que busquen aliments més saludables i més ecològics. També ens acostarem a les costes de la Badia de Roses per descobrir un nou esport aquàtic, el kitesurf. Amb un estel de tracció i una taula, l’esportista llisca i pot fer salts per sobre de l’aigua. També entrevistarem un artesà que fa taules de surf a mida. I ens fixarem en una empresa de perfums que investiga, entre altres coses, quina olor pot fer l'espai.

Aliments innovadors 

La cuina catalana és a l’avantguarda internacional. I si els cuiners catalans són al capdavant, la indústria alimentària no es queda enrere. Us presentem nous aliments per a nous menjars. Un reportatge ens mostra algunes de les iniciatives més innovadores que busquen aliments més saludables i més ecològics. Per exemple, el responsable d’una gran empresa de fruita i verdura i altres aliments ens explica: “Hem intentat crear el concepte del iogurt mediterrani. La idea es treure la part menys saludable del iogurt que es el greix i substituir-lo per oli d'oliva”.

Nous esports aquàtics, platja, estels i surf

L’estiu, la platja i les vacances són una bona combinació pels amants dels esports d’aigua. El kitesurf és un esport encara poc conegut que et permet lliscar sobre el mar amb una taula o un esquí arrossegat per un estel en un dia assolellat amb un vent suau. A Catalunya hi ha una quinzena de zones habilitades per practicar aquest esport que cada dia aconsegueix nou adeptes.

Sergi Sánchez se’n va adonar de la falta d’escoles i va posar en marxa la ‘Kite Experience’ a Sant Pere Pescador. En Sergi comenta que: “És un esport molt plàstic i molt dinàmic i la gent quan ho veu a la platja de seguida diu 'això vull provar-ho, això m'agrada'. El perfil que teníem al principi era més aventurer. També, gràcies a l'evolució del material, que és més fàcil de fer-lo servir i més segur, ara tenim tot tipus de clients. Qualsevol persona amb un mínim de capacitats físiques i sobretot de nedar, pot practicar-lo”.

Perfums, quina olor fa l’espai?

I ens fixarem en una empresa de perfums que investiga, entre altres coses, quina olor pot fer l'espai. Ens expliquen: “Treballem des de fa poc l'olor de l'espai, l'olor que els astronautes deien que hi ha a l'espai i aquest va ser un projecte molt curiós. Primer perquè nosaltres no hem anat ni hem olorat mai l’espai i hem hagut de recollir els seus inputs i els seus comentaris i intentar transmetre tot això i reproduir-lo en una olor amb matèries primeres en un laboratori”.

I els TUI o consells de la setmana:

El més important de la vida no és quan fa de llarg, sinó d'ample

Tew Bunnag, del llibre El temps del lotus

Estar a l'atur no és estar aturat

X.F. Guix García, del llibre Voler voler és poder