Enlaces accesibilidad

L'Electrica Dharma, el so diferent

  • Ha mort el segon dels germans Fortuny i Guarro fundadors de la Dharma
  • El grup va componsdre sintonies per a programes de TVE Catalunya
  • Recordem un Memòries de la tele dedicat al grup del barri de Sants

Per
Memòries de la tele - Al ritme d'Elèctrica Dharma

Quan va morir el primer dels germans que van formar la Companyia Elèctrica Dharma, Esteve Fortuny, el Memòries de la tele va parlar amb els components del grup. L'Elèctrica Dharma va compondre les sintonies de programes emblemàtics de TVE Catalunya com ara Quitxalla i Terra d'Escudella.

Ara hem perdut el més gran dels germans Fortuny i Guarro, després de la mort d'Esteve el 19 d'agost de 1986, mor Josep als 61 anys a casa mentre dormia.

El pare i tot la família eren del barri de Sants de Barcelona. Núria, la mare, que cantava a l'Orfeó de Sants,  se sentí sempre orgullosa d'haver contribuït a desvetllar les inquietuds musicals dels fills.

La seva música, que ben aviat es va fer coneguda i popular arreu de Catalunya, era aire fresc per a una generació que sovint escoltava música reivindicativa, melòdica o bé estrangera.

Els retem homenatge tot recuperant aquest treball de l'espai ditigit per Raül Diaz, en el que escoltem cançons com 'La presó del rei de França', 'Inanaihé' o 'Stella splendens'