Enlaces accesibilidad
Peret als estudis de Sant Cugat

Peret : "La gent no m'atura per demanar-me autògrafs. Em demanen petons i em fan una abraçada"

Per
Gent de Paraula - Peret

Al darrer 'Gent de paraula' hem conversat amb Peret,  el pare de la rumba catalana, que als 76 anys encara conserva el mateix carisma i la mateixa força que el van convertir en un dels artistes catalans més reconeguts arreu. Repassem amb ell imatges de la seva trajectòria professional i ens confessa que no s'ho mira amb nostàlgia sinó amb un agraïment etern per l'estimació rebuda "la gent no m'atura per demanar-me autògrafs. Em demanen petons i em fan una abraçada. El millor reconeixement és el del públic".  Confessa que se sent sobrevalorat, però benvingut sigui....

Parlem de la influència que han tingut els pares a la seva vida.  "Els meus pares em van ensenyar el respecte, saber tractar amb la gent i la simpatia a l'hora d'entregar-se".

Quan repassem els anys d'aquella infància en blanc i negre que li va tocar viure, en un món de barraques i venda ambulant, sent gitano amb les dificultats que això comporta, i sobre si va ser fàcil o difícil sortir-se'n, en Peret té clar que "ser pobre no és fàcil, siguis gitano o payo". Per què amb tot, a priori, en contra se'n va sortir en Peret? "Me'n vaig sortir per necessitat. He passat molta gana i la gana em va fer espavilat". Als 12 anys ja treballava "No haver anat mai a l'escola m'ha marcat". 

Robes una gallina i vas a la presó. Robes 400 milions i estàs al carrer

Parlem de política i es mostra molt desanimat amb la situació actual.  "Jo no voto. vaig votar perquè tinguéssim democràcia i quan en tinguem, votaré algun partit o votaré en blanc".  Avui dia no som iguals "robes una gallina i vas a la presó. Robes 400 milions i estàs al carrer".

Quan li demanem de què van servir aquells 9 anys en que va estar apartat del món de la música per dedicar-se a fer de pastor evangelista a l'església Filadelfia ens confessa que "l'església no em va servir per a res, la religió tampoc però el llegir la paraula de Déu, de moltíssim". 

He passat molta gana i la gana em va fer espavilat

Sobre el futur de la rumba catalana està tranquil perquè diu que l'hereu de Peret és un nebot seu que ja fa temps que despunta.  "Vull que continui la rumba catalana, però a Catalunya hi ha gent que diu que fa rumba i el que fa és salsa".