Enlaces accesibilidad
Va de verd

'Va de verd' celebra el Dia Mundial dels 'Testos'

Coneixerem diferents tipus de testos d’autoreg i testos fets amb xarxes marines reciclades

Diumenge, 10 de desembre, a les 13:20h a La 2

Per
María Gómez presenta el programa 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per Maria Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els diumenges a La 2.

Aquesta setmana 'Va de verd' s'interessa pels diferents tipus de testos que podem fer servir per tenir les plantes regades. Qui pot resistir-se a una planta si a sobre, t’ho posa fàcil? I no hi ha res més fàcil que un test d’autoreg. Sí, hi ha testos que tenen dipòsits d’aigua. D’altres, que et mostren quina quantitat d’aigua els hi falta.

La indústria de la floricultura i l'horticultura no deixa d'avançar, i cada cop hi ha més testos que contribueixen a la cura de les plantes. Hi ha testos que permeten tutoritzar, per exemple, les tomaqueres. D’altres, que beneficien el creixement de les plantes que s’hi posen a dins per la forma i mida que tenen.

Amb l’ajuda de la Clara Redondo, la instagramer @Plantitiscronica, i l’empresa Elho, veurem alguns testos fets amb xarxes marines reciclades; també testos que es dissenyen amb la intenció de fer l’experiència d’usuari més divertida. Però no només veurem els testos nous i revolucionaris del sector, també coneixerem els que podem reciclar per fer objectes decoratius com els que ens ensenya la Urgell, de Manualitats Mestre.

La Maria Gómez visitarà també la Fira Handmade de Barcelona per aprendre a fabricar, nosaltres mateixos, testos amb materials reciclats. La influencer Nena Von Flow ens parla de l’anthurium, una planta que amaga molts secrets! En Marc Ramiro, ens explica a 'Va de verd' com conservar un ram de flors de tulipes i la Sione Navarro de LaFACT a com fer un centre per posar a la taula amb moltes plantes i un sol test. D’altra banda, en Javier Pino de @huertoadictos ens desvetlla tots els trucs bàsics per saber escollir un test adequat.

RTVE

anterior siguiente