Enlaces accesibilidad
Va de verd

'Cangurs', la solució quan les plantes es queden soles, diumenge a 'Va de verd'

  • Un cangur de plantes pot ser la solució quan ens hem d’absentar uns dies. Els preus depenen de la freqüència, la distancia, o la quantitat de plantes a cuidar
  • Diumenge, 3 de desembre, a les 13:15h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
María Gómez presenta 'Va de verd'
María Gómez presenta 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per Maria Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els diumenges a La 2.

Aquesta setmana a 'Va de verd' coneixerem una modalitat per cuidar les plantes quan ens hem d’absentar setmanes o mesos de casa. El programa es pregunta què fer amb elles perquè les plantes necessiten cura i constància. Per aquest motiu ens presenta la possibilitat de contractar un servei de cangur.

Tots hem sentit a parlar i fins i tot cridat un servei de cangur quan hem de sortir de casa un vespre, per no deixar sols els fills petits. Alguns hem fet el mateix per les nostres mascotes: gossos, gats, peixos, ocells... però i les plantes? Tot i tenir més autonomia en general, necessiten cura, aigua, llum, aliment i constància, què podem fer amb elles si ens hem d’absentar setmanes, o fins i tot mesos? Doncs el mateix: acudir a un servei de cangur.

Les plantes necessiten cures periòdiques, a més de llum, aigua, adob... I si ens hem d’absentar sovint de casa per temps val la pena que ens plantegem que algú les cuidi per nosaltres. El més freqüent és que ho demanem a un veí o veïna de confiança o a un familiar. Però si això no és possible, ens podem plantejar trucar un servei de cangur.

Veurem a 'Va de verd' que amb el cangur cal pactar la freqüència que haurà de venir, i informar-li de quines necessitats especials poden tenir algunes de les nostres plantes. Per això, el millor serà que faci una primera visita amb el client.

La Maria Gómez visitarà l’Hospital de plantes de Pozuelo de Alcorcón, un servei públic i pioner al nostre país i al món sencer, on tothom pot acudir quan les seves plantes comencen a fer mala cara i que a més, està dotat d’un servei de guarderia gratuït.

Al nostre entorn ja hi ha entitats que ofereixen aquest servei. La Mireia fa temps que col·labora amb Planteka. És jardinera de professió i cangur en hores lliures. Li agraden les plantes, i hi té mà. Més d’un client li ha dit que, quan ha tornat d’una absència durant la qual ella ha cuidat les seves plantes, les ha trobat millor de com les va deixar. Però reconeix que el servei no s’ha arribat a fer popular, entre d’altres motius perquè molta gent encara té recança a deixar les claus de casa a un desconegut o desconeguda, encara que sigui per cuidar les plantes.

RTVE

anterior siguiente