Enlaces accesibilidad
RTVE Catalunya celebra 40 anys

RTVE Catalunya celebra 40 anys a Sant Cugat del Vallès com a Centre de Producció Audiovisual de referència

  • El dimarts, 27 de juny, es compleixen 40 anys del trasllat des dels primers estudis de Miramar
  • Per commemorar l'efemèride RTVE Play Catalunya ofereix, en obert, tots els continguts de l'arxiu fets a Catalunya i en català des de 1959

Per
El Centre de Producció de RTVE Catalunya celebra els 40 anys en 360º

El 27 de juny de 1983, RTVE Catalunya va traslladar els seus estudis de Miramar, a Barcelona, a Sant Cugat del Vallès, on va poder incrementar la seva producció i convertir-se en un dels grans centres de producció del país. Per celebrar aquesta efemèride RNE, TVE i RTVE Play Catalunya han preparat un seguit d'actes i programes especials.

Quan els estudis de Miramar van començar a quedar petits per acollir tota la producció se'n van construir uns de nous a Sant Cugat del Vallès. El trasllat es va fer gradualment, i va ser el juny del 1983, ara fa 40 anys, quan es va fer la inauguració dels nous estudis.

Juntament amb Madrid i Canàries, el de Catalunya és un dels tres centres de producció més grans de RTVE. L'edifici compta amb àmplies redaccions de programes, informatius i esports, 7 platós amb l'última tecnologia IP, cabines d'editatge, recepció i tramesa d'imatges, oficines, magatzems i instal·lacions tècniques i artístiques. Després de 40 anys, RTVE Catalunya a Sant Cugat s'ha consolidat com un dels centres de producció de referència del nostre país, amb una clara aposta pel català amb la franja de desconnexió a La 1, La 2 i el Canal 24h, la producció de nombrosos i importants programes d'àmbit estatal per a totes les cadenes de la Corporación RTVE; així, com la direcció del canal Teledeporte i bona part de la producció del canal infantil Clan TVE.

Per celebrar els 40 anys del Centre de Producció de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès, s'han preparat diversos actes especials. El 27 de juny, al programa de RNE de Samanta Villar i Carlos Santos 'A media mañana', la periodista Natàlia Sánchez farà connexions en directe amb el centre i comptarà amb diversos professionals que treballen o hi han treballat.

RTVE Play Catalunya a més estrena la portada de l'Arxiu de TVE Catalunya, on hi ha gran part dels continguts fets a Catalunya i en català des de 1959. De manera gratuïta podreu trobar una àmplia oferta d'entreteniment, informació, pel·lícules i sèries en català i la programació en directe. Descobreix com accedir-hi!

D'altra banda, el dijous 29 de juny, el centre retrà homenatge al realitzador recentment desaparegut, Sergi Schaaff amb una placa commemorativa al plató 4, el plató de 'Saber y Ganar', que a partir d'ara es dirà 'Plató Sergi Schaaff'. Creador de programes mítics com 'El tiempo es oro', 'Si lo sé no vengo', '3X4' i 'Saber y Ganar', Sergi Schaaff, que ens va deixar al gener, és una de les grans figures de la història de la televisió del nostre país.

A més, les próximes setmanes totes les xarxes socials de RTVE Catalunya s'ompliran de felicitacions, anècdotes, curiositats i records del centre, de la mà d'alguns dels professionals que han format part, en aquests 40 anys, de RTVE.