Enlaces accesibilidad
Planeta R

Menjar solidari, reparació d'electrodomèstics i combustibles verds

  • Repartir menjar entre famílies sense recursos, com es poden reparar electrodomèstics per no comprar-ne de nous i obtenir combustible verd amb fulles artificials
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya
  • Diumenge 3 de juliol, a les 14:00 a La 2

Per
La Martina i en Bryan treballant a la 'Reparatruck'
La Martina escoltant les indicacions d'en Bryan, que treballa a la 'Reparatruck'

'Planeta R' és un programa sobre reciclatge presentat per Martina Klein. Explorarà les noves erres de la sostenibilitat descobrint històries inspiradores arreu de Catalunya.

'Planeta R' visitarà un menjador escolar que reparteix l’excedent alimentari a families en risc d’exclusió i evita el malbaratament d’aliments. Veurem com es poden reparar electrodomèstics per allargar-ne la vida útil, i coneixerem una fulla artificial que fa servir el CO2 per reconvertir-lo en combustible verd.

Parlant sobre CO2 i com reconvertir-lo en combustible verd

Parlant sobre CO2 i com reconvertir-lo en combustible verd RTVE CATALUNYA

En aquest capítol, la Martina Klein coneixerà una iniciativa per posar fi al malbaratament alimentari als menjadors escolars del Vallès Occidental. 'Recooperem' reparteix menjar a diferents entitats socials que el distribueixen entre aquelles famílies que més ho necessiten.

LA Martina Klein amb un representant de 'Recooperem'

L'entitat 'Recooperem' reparteix menjar a diferents entitats socials RTVE CATALUNYA

A Barcelona, aprendrem a reparar electrodomèstics amb l'ajuda del Bryan i la 'Reparatruck', una unitat mòbil que vol incentivar els veïns i veïnes de diferents poblacions a reparar electrodomèstics espatllats per tal de reduir els residus.

A Tarragona descobrirem una fulla artificial dissenyada per l’Institut Català d’Investigacions Químiques, capaç de captar la llum del sol, capturar CO2 i reconvertir-lo en combustible verd. Els nostres experts reflexionen sobre les conductes consumistes actuals i el futur de les energies renovables.

I com cada setmana, el programa sortirà al carrer per preguntar sobre tendències ecològiques amb noms força curiosos.

RTVE

anterior siguiente