Enlaces accesibilidad
RESUM Dimecres 7 de novembre a partir de les 00:30h a La 1

Oriol Pujol assegura a "El Debat de La 1" que el 25N es vota un tancament d'etapa

  • A la segona part del programa, els analistes van debatre temes com l'aprovació de l'acord entre el govern central i el PSOE per tal de posar límit als desnonaments de centenars de famílies

Por
Oriol Pujol
Oriol Pujol

"El debat de La 1" és un programa de debat dirigit per Esteve Crespo i presentat per Cristina Puig.

Cristina Puig va entrevistar aquest dimecres el Secretari General de Convergència Democràtica i número 3 de la candidatura de CiU, Oriol Pujol, a "El Debat de La 1".

El secretari general de Convergència Democràtica per Catalunya, Oriol Pujol, creu que a les eleccions del proper 25 de Novembre "el que es vota és un tancament d'etapa". I va afegir que "hem entès que en el tancament d'una etapa hi ha d'haver molta musculatura". En aquest sentit, "som conscients que podríem reduir la pressió abaixant les expectatives... però no faríem cap favor a Catalunya".

Segons va assegurar a "El Debat de la 1" d'aquest dimecres, "les posicions per part de les forces polítiques estan preses però és bastant evident que això no dóna més de sí". En aquest sentit, Oriol Pujol va fer el símil "seria bo que la gent entengués que deixem estar la cruïlla i Catalunya opta per un camí". A més, "el 25N hem de veure si allò que creiem una majoria social es converteix en una majoria política" perquè "si és feble tot queda en entredit".

Respecte les crítiques de l'oposició al viatge d'Artur Mas a Brussel•les per explicar el seu full de ruta, Pujol va considerar que són estratègies de campanya. "Em sembla d'un sentit comú aplastant", i va explicar que "amb el que està passant a Catalunya és normal que el president vagi a la capital d'Europa" a explicar-se. La prova d’això és que "els mitjans internacionals n'han tingut molt d'interès".

Pujol creu que aquesta serà una campanya tensa en tant que s'arribarà "a terrenys personals". I va descartar la voluntat de formar part del nou govern.

A la segona part del programa, els analistes van debatre temes com l'aprovació de l'acord entre el govern central i el PSOE per tal de posar límit als desnonaments de centenars de famílies. També es va parlar de l'aprovació del Tribunal Constitucional dels matrimonis homosexuals i de la victòria de Barack Obama a les eleccions nord-americanes.

RTVE

anterior siguiente