Enlaces accesibilidad
En Directe a Ràdio 4

'Xai de primavera' amb Carme Ruscalleda

  • Per a 4 racions necessitarem 4 talls de xai amb l'os que pot ser espatlla, cuixa o coll
  • Al final hi posarem una picada perfumada
  • Entrevista a En directe a Ràdio 4

Per
En Directe a Ràdio 4 - 'Xai de primavera' amb Carme Ruscalleda

Avui la xef Carme Ruscalleda ens ha donat les instruccions per fer un "Xai de Primavera": Xai al forn amb hortalisses de primavera: cebes i alls tendres, pastanagues i pèsols.

Per a 4 racions:

  • 4 talls de xai, amb os, d’uns 250g cada un
  • (pot ser tant de l’espatlla, o de cuixa o del coll)
  • Un adob triturat al túrmix:
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • 100 ml d’aigua
  • La polpa de 2 nyores hidratades
  • I grà d’all
  • Un xic de farigola, romaní i menta (si podeu fresc, som a la primavera!)
  • 15 g de sal
  • 4 g de pebre negre

Hortalisses de primavera

  • 1 manat de pastanagues nanes (unes 10)
  • 1 manat d’all tendres (uns 6)
  • 2 manats de cebes tendres (unes 10)
  • 300 g de pèsols desgranats molt tendres
  • 3 branquetes de menta i 3 de julivert
  • Una picada perfumada, triturada la túrmix
  • 150 ml de l’aigua de la cocció de les hortalisses
  • La menta i julivert de la cocció de les hortalisses
  • 50 g de pinyons + 50 ml de moscatell

ELABORACIÓ

  • Caldrà preescalfar el forn a 170º i posar els talls de xai amb os en una safata fonda de forn a la mida dels talls, i pintar-los amb l'adob per sobre i per sota dels talls. Poseu-ho coure al forn a 170º, durant 90 minuts, cada 30 minuts, doneu la volta als talls i continueu la cocció.
  • Mentrestant, peleu les hortalisses, (reserveu a part els pèsols) les pastanagues, els alls, les cebes i el ramet de menta i julivert, feu-los coure amb 3 litres d'aigua bullent i 50 g de sal durant només 2 minuts, escorreu-los (reserveu l'aigua de cocció) i reserveu les hortalisses sense passar-les per aigua freda, un cop fredes, feu-les a talls regulars.
  • Un cop passats els 90 minuts de la cocció dels talls, (controleu si els calgués més temps) serà el moment d'incorporar a la safata les hortalisses prebullides i els pèsols crus, i mullar-hi tot amb la picada perfumada que heu triturat, continueu la cocció tot junt al forn, també a 170º, durant 10 minuts més i el plat és llest per degustar i compartir!.

Radio

anterior siguiente