Enlaces accesibilidad
En Directe a Ràdio 4

L'Aplidin redueix gairebé el 100% la càrrega del SARS-CoV-2

Per
En Directe a Ràdio 4 - L'Aplidin redueix gairebé el 100% la càrrega del SARS-CoV-2

Ens interessem pel nou fàrmac que podria combatre la covid amb una major efectivitat amb el Dr. Pablo Avilés, gerent de Preclínica de Pharmamar. Aplidin, l'antiviral de la farmacèutica espanyola, a base de plitidepsina, redueix gairebé al 100% la càrrega del SARS-CoV-2, segons un estudi publicat a la revista Science, que conclou que és el compost més potent contra el coronavirus que existeix.

El Dr. Pablo Avilés, ha explicat que la plitidepsina té tres elements destacats que descriu l'estudi: primer que té la capcitat d'inhibir la replicació viral, en segon lloc que a escala molecular té un efecte molt important en l'estudi in-vitro i tercer, en animals la resposta va ser una reducció d'un 99% de càrrega viral.

El gerent de Preclínica de Pharmamar que ja s'ha complert la base preclínica: "Podem pensar que la plitidepsina pot constituir un recurs terapèutic pel tractament de la Covid-19". El Dr. Pablo Avilés ha dit que la investigació de l'Aplidin està en fase 3, és a dir, investigació en humans, però no ha volgut donar una data per saber quan pot arribar al mercat perquè "ara per ara seria frívol".