Enlaces accesibilidad
Enquesta CEO

ERC guanyaria el 14F amb JxCat escurçant distàncies

  • Segons l'última enquesta del CEO, el 'no' a la independència frega ja el 50%
  • El 60% dels enquestats creu que Catalunya té un grau d'autonomia "insuficient"

Per
ERC guanyaria el 14F amb JxCat escurçant distàncies

Esquerra guanyaria les eleccions previstes pel 14 de febrer amb 35 escons, segons l'enquesta que ha publicat el CEO aquest divendres pel que fa a l'estimació directe de vots. JxCat seria la segona força amb una forquilla d'entre 30-32 diputats i diputades, seguida del PSC (25) i Cs, que cauria als 14-16 escons. La CUP n'obtindria 8-9, seguida del PPC (7-9). Els comuns serien la setena formació parlamentària amb 7-9 escons, i Vox irrompria al Parlament amb 4-6 diputats. El PDeCAT en podria treure 1, i el Partir Nacionalista Català de Marta Pascal es quedaria fora de l'hemicicle.

Pere Aragonès el millor valorat

El líder millor valorat és el vicepresident en funcions de president Pere Aragonès amb una nota de 5,20, encara que els enquestats suspenen la gestió del govern amb una nota mitjana de 4.

Pere Aragonès, el líder polític més valorat segons el CEO noticias

El no a la independencia puja i ja frega el 50%

El 'sí' a la independència de Catalunya puja al 45,1% i el 'no' frega el 50%, segons l'enquesta del CEO d'aquest divendres. A la pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?', les dues opcions augmenten respecte el baròmetre del 20 de novembre: el 'sí' puja del 43,6% al 45,1%, i el 'no' augmenta del 49% al 49,9%. La bossa d'indecisos o de persones que prefereixen no respondre és, doncs, la que disminueix. Per altra banda, el 60% de les persones enquestades creu que Catalunya té un grau d'autonomia "insuficient", pel 28,6% que considera que ja és "suficient". A més, el 35,1% reclama un Estat independent, i un 27,8% aposta per un Estat dins d'una Espanya federal. El 27,4% prefereix seguir sent una autonomia d'Espanya.

Radio

anterior siguiente