Enlaces accesibilidad
En Directe a Ràdio 4

El secret de la beixamel amb Carme Ruscalleda

  • Ruscalleda ens ha recordat que avui és Sant Martí i a Arenys de Munt fan Pomes de 'relleno' com marca la tradició
  • El secret de la beixamel: "el greix sempre ha de superar la fècula"
  • Secció de Carme Ruscalleda a 'En Directe a Ràdio 4' | Ràdio 4

Per
En Directe a Ràdio 4 - El secret de la beixamel amb Carme Ruscalleda

Comencem la Secció de Cuina de l'en directe a Ràdio 4 amb les novetats de temporada que ens porta la portaveu dels majoristes de Mercabarna, Elisabeth Carvajal:

Fruites: Magranes codonys, castanyes, taronja de València i pomes de tardor com la Golden, Grammy Smith i les pomes vermelles.

Hortalisses: Bròquil, Coliflors i Cols, també de Porros.

Peix: Calamar francès de l'atlàntic, també llenguado de l'atlàntic i navalla gallega.

Carn i aviram: Menuts de vedella, magret d'ànec.

Amb Carme Ruscalleda hem començat a parlar de pomes i de les possibilitats que donen a la taula, en amanida, acompanyant els guisats o al forn. La cuinera ens ha recordat que avui és Sant Martí i a Arenys de Munt tenen la tradició de fer un plat de celebració Pomes de 'relleno' que fan amb un rostit en què hi afegeixen torró de Xixona.

També ens ha proposat fer un puré de coliflor però fent el sofregit amb porro que n'augmenta el sabor i hem passat a parlar de fer una bona beixamel i ens ha donat el secret: utilitzar 45 grams de farina i 55 de mantega, el secret perquè no ens quedin grumolls és que el greix sempre ha de superar la fècula.

Radio

anterior siguiente