Enlaces accesibilidad
Secció de Carme Ruscalleda

Guacamole

  • Salsa freda, icona de la cuina mexicana, tradicionalment s’elabora en un morter de pedra nomenat “molcajete”. Els ingredients principals son: alvocats, tomàquet ceba, chile verd i coriandre fresc.
  • Es una salsa cremosa, vegetal i un xic picant, que sedueix als gourmets al primer tast.

Per
 Guacamole amb Carme Ruscalleda
Guacamole amb Carme Ruscalleda

Ingredients per 4 comensals:

  • 2 alvocats, madurs al punt
  • 1 ceba tendra petita, picada molt fina
  • 1 tomàquet madur, pelat, sense grana i tallat a daus menuts
  • 2 culleradetes de coriandre fresc picat
  • el suc de mitja llima
  • sal


ELABORACIÓ

1---Talleu l'alvocat per la meitat, feu-lo girar per separar les dues meitats. Traireu el pinyol i buideu-los amb l'ajut d'una cullera. Poseu la polpa en un morter (ideal en un "molcajete") i treballeu-lo amb la mà de morter, o en un plat o en un bol i treballeu-lo amb una forquilla.

2---Afegiu-hi la ceba picada, el tomàquet, el coriandre, el suc de llima i la sal. Barregeu-ho de nou, i ja el podeu servir a taula.

APÈNDIX DE LA RECEPTA

  • És molt recomanable fer-lo gairebé al mateix moment de servir-lo perquè l'alvocat és un fruit que s'oxida molt ràpidament.
  • Si decidiu fer-lo a l'avançada, cobriu-lo amb paper film, en contacte directe amb el guacamole, i reserveu-lo a la nevera.
  • Comproveu si l'alvocat està al punt, traieu la petita tija que hi ha en un dels extrems. Si és de color verd, encara és molt verd, si és de color marró fosc, està passat, i si està de color grogós, està al punt òptim.
  • També triturar com una crema per postres: amb suc de llimona, mel i iogurt.

Radio

anterior siguiente