Enlaces accesibilidad
Premi Disc Català de l'any 2016

'Lluna plena' del grup Buhos, premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4

  • "Lluna plena" és el nou disc del grup de Calafell, després del darrer "Natura salvatge"
  • El premi s'entregarà el proper 8 de març en el decurs d'una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Per
'Lluna plena' del grup Buhos, premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4
'Lluna plena' del grup Buhos, premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4

Els oients de Ràdio 4, a través del programa "Catalunya Exprés Magazine", han escollit per votació popular el que consideren el millor disc editat en català durant el 2016: "Lluna plena" del grup Buhos. 

El grup de Calafell format per Guillem Solé, Jaume Nin, Joan Blazquez, Pep Vila- Badal, Josep Contreras, Klaus Stroink, Gustavo Lettieri i Petit Boom ha guanyat amb "Lluna Plena" el Disc Català de l'Any 2016. Premi que l'acredita com l'àlbum català més destacat de la temporada, segons els oients de Ràdio 4.

Buhos ha aconseguit més vots que la resta de finalistes, li seguia el disc "París" de Jordi Ninus. Els altres finalistes eren: "10 anys i bons" de Projecte Mut,  "Aham Sigah" de Doctor Prats, "You Poni" d'Oques Grasses,  "Jo competeixo" de Manel,  "Verbena" de Maria Arnal i Marcel Bagés, "Un segon" de Judit Neddermann,  "Ós bipolar" de Quimi Portet i "Malalts del cel" de Jaume Sisa.

Ràdio 4, a través del programa "Catalunya Exprés Magazine", ha organitzat un any més l'elecció del Premi Disc Català de l'Any en una votació popular feta exclusivament a través del web www.rtve.es/disccatala.

L'acte de lliurament del premi tindrà lloc dimecres 8 de març a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i ja es poden demanar les entrades a www.ticketea.com/entradas-festa-del-premi-disc-catala-de-lany-de-radio-4/

Un premi històric

El premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa "Cançons al vent" i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Txarango i Els Catarres.

L'última edició la va guanyar el grup Obeses amb el seu disc "Monstres i princeses".

www.rtve.es/disccatala

www.rtve.es/radio4

Radio

anterior siguiente