De boca a orella a Ràdio 4   El projecte premiat de la Fundació Espigoladors 24/02/2022 13:21

Recullen fruites i verdures que estèticament no es poden comercialitzari i les entreguen a persones en situació vulnerable

Avui a l'espai solidari Al Teu Costat hem posat en valor la tasca de la Fundació Espigoladors una organització sense ànim de lucre que des de l’any 2014 lluita per l’aprofitament alimentari a la vegada que empodera les persones en situació de risc social.

I basa la seva tasca en l’activitat tradicional d’espigolar els camps. El que fan es recollir aquelles fruites i verdures que estèticament no es poden comercialitzar o que provenen d’excedents i les entreguen a entitats que les distribueix a persones en situació vulnerable. La seva acció s’ha extès des de l’area metropoltina al Maresme Nord i al camp de Tarragona. Això és possible gràcies a 2.500 persones voluntàries que espigolen els camps.

Ens hem desplaçat al barri de Sant Cosme al Prat del Llobregat on es troba la seu central de la fundació i el seu obrador, convertit en empresa d'inserció laboral des de fa un any. Aquí des del 2018 impulsen "Conserves que cuiden" un projecte que va nèixer com a resposta a la irrupció de la pandemia per covid-19. Ho feien i ho fan el.laborant compotes i melmelades amb alt valor nutritiu i les fan arribar a les persones en situació de precaritat. Es tracta d'un projecte premiat recentment per la Confederació del Tercer Sector Social en reconeixement a la seva tasca durant la pandèmia.

Entre març i juny del 2020, el Projecte "Conserves que cuiden" va el.laborar i distribuir 74.500 conserves, es van beneficiar 18 entitats socials i es van recaptar 69.000 eurus. É un projecte que dóna feina a 14 persones que tenen dificultats per accedir al món laboral. Actualment el projecte "Conserves que cuiden" continua i els seus productes es poden comprar als supermercats.

De boca a orella a Ràdio 4
Más opciones