Enlaces accesibilidad

L'Audiència provincial fa oficial l'absolució de Cursach i altres 14 implicats en el cas

  • La retirada de totes les acusacions i de la Fiscalia han fet possible que el magnat de l'oci nocturn ha sortit exculpat de la causa
  • La Fiscalia ha demanat que s'obri una línia d'investigació entorn del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán

Por
L'empresari Bartolomé Cursach surt de l'Audiència Provincial de Palma després que hagi estat absolt
L'empresari Bartolomé Cursach surt de l'Audiència Provincial de Palma després que hagi estat absolt

"Anticip oralment el pronunciament d'absolució respecte de les següents persones: Bartolomé CursachBartolomé Sbert..." Aquestes són les paraules amb què Samantha Romero, presidenta del Tribunal del Cas Cursach, ha fet oficial l'absolució del magnat de l'oci nocturn i el gruix dels acusats.

Avui la Fiscalia i les acusacions particulars han retirat tots els càrrecs durant la presentació dels seus escrits de conclusions. El perquè d'aquestes absolucions cal cercar-lo a la controvertida i tensa instrucció del cas per la qual seran jutjats, en una causa paral·lela el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i una sèrie de policies que hi participaren.

Dos policies locals, continuaran imputats

Totes les parts han considerat que no existeix prova suficient o signe incriminatori per a mantenir l'acusació, a excepció de l'advocat que representa al local Sa Trobada. Dels 17 acusats, només 2 policies locals queden processats, Josep Mayans i Gabriel Mayol, als quals aquesta acusació particular imputa un delicte de coaccions.

La instrucció ha planat sobre tot el judici que va valdre l'ingrés en presó preventiva de desenes de policies o del mateix Cursach que hi ha estat tretze mesos. Avui el fiscal, Juan Carrau, ha dit que aquelles ordres de presó també seran investigades.

"Al final ha guanyat la por i no la justícia"

Al marge del resultat, aquest judici ha permès escoltar centenars de testimonis que, entre freqüents episodis de desmemòria, sí que han permès dibuixar les tensions en el si de la Policia municipal de Palma i una guerra empresarial pel control del suculent negoci de la nit mallorquina. Recordem que a Cursach estava acusat de suborns i coaccions a policies locals amb l'objectiu de perjudicar els negocis de la competència.

"Al final aquestes coses ja se sabia que anaven a passar. Al final ha guanyat la por i no la justícia", ha afirmat Teresa Bueyes, advocada d'una de les acusacions particulars.

Les defenses, tant de Cursach com d'Sbert, han demanat que les acusacions es facin càrrec de les costes.