Enlaces accesibilidad
SOCIETAT I CULTURA

Daniel Martin Peixe, el bocí mallorquí de l'Òscar a millor curtmetratge d'animació

  • L'animador i dibuixant de 'El Limpiaparabrisas' assegura que encara està emocionat
  • Conta que el més difícil va ser reflectir les escenes d'amor sense diàleg

Por
El dibuixant i animador Daniel Martin Peixe al seu estudi
El dibuixant i animador Daniel Martin Peixe al seu estudi

Acabat d'aterrar de l'emoció que l'envaí en saber que 'El Limpiaparabrisas' havia guanyat l'Òscar a millor curtmetratge d'animació Daniel Martin Peixe ens confessa que el diumenge de la gala es trobava dormint, però ràpidament es desvetllà pels missatges que estava rebent. "Tenim un xat d'animadors espanyols i un amic va enviar un missatge dient 'enhorabona heu guanyat!' i des de llavors ja no em vaig poder tornar a dormir".

Una aventura d'amics

Va ser molt casual, com una cosa entre un parell d'amics els caps de setmana, com a hobbie

Martin Peixa, que treballà a Disney durant 12 anys i va participar en pel·lícules com 'Frozen' i 'Enredados', explica que la idea del curtmetratge dirigit per Alberto Mielgo fou des del principi el projecte d'un equip petit i sense gaires expectatives. "Va ser molt casual. Va començar com una cosa entre un parell d'amics els caps de setmana, com a hobbie, per fer un parell d'animacions extra pel curt i jo vaig dir que encantat", diu.

La dificultat del projecte

Amb molt poc moviment has de comunicar molt a l'espectador. Una mirada, un petit gest

El curtmetratge conta diferents històries no relacionades entre si però cobertes pel gran paraigua de l'amor i les relacions sexe-afectives actuals. Un tema que va ser difícil reflectir durant les escenes sense diàleg. "La dificultat d'aquest projecte ha estat que amb molt poc moviment has de comunicar molt a l'espectador. Una mirada, un petit gest. Jo, concretament, vaig participar en el moment que una al·lota vol botar d'un edifici. És un moment molt intens perquè perceps l'angoixa i l'ansietat que està vivint", assegura.

Amb el seu bocí d'Òscar ara Peixa espera que la feina feta serveixi d'inspiració i especialment per fer valdre la feina de dibuixant i animador dins el món audiovisual.