Enlaces accesibilidad
Temporal

Les Balears es preparen per un cap de setmana de molt de mal temps

  • Es podria convertir en un 'medicane'
  • Calabruixada històrica a Cala Rajada

Por
Pendents del temporal

Les Balears es preparen per a un cap de setmana meteorològicament complicat. Les ratxes de vent podrien superar els llindars que elevarien l'episodi a categoria de "Medicane". És a dir, un una formació borrascosa comparable a un huracà però a la Mediterrània. És un d'aquells episodis extrems que els climatòlegs fa anys no es cansen de repetir que de cada vegada seran més habituals.

Calma abans de la tempesta

Avui divendres ha estat un dia de calma abans de la tempesta. Tot i això, l'AEMET ja té activat l'avís taronja per fenòmens costaners a Menorca, Nord de Mallorca i Serra de Tramuntana. Un avís que s'estendrà a tota la costa de les illes a mesura que avanci el cap de setmana. Per mor d'aquesta previsió que s'anirà afinant amb el pas de les hores i els dies, la companyia Baleària ja ha suspès fins dilluns el ferri que uneix Alcúdia i Ciutadella.

Calabruixada mai vista a Cala Rajada

Ahir horabaixa, vam viure un avançament d'aquesta pertorbació amb una calabruixada que en alguns punts pot ser considerada d'històrica. Cala Rajada va quedar coberta d'una capa de gel que alguns punts arribà a tenir una gruixa de 30 centímetres es van fer virals a les xarxes socials. Avui dematí, les excavadores retiraven el gel que encara no s'havia fos.

Noticias

anterior siguiente
-->