Enlaces accesibilidad

Acaba la WTM de Londres amb bones perspectives pel turisme britànic del 2022

  • Precaució amb la recuperació dels competidors mediterranis
  • Oferta cultural i esportiva per allargar la temporada

Por
La fira de Londres és el termòmetre del turisme britànic

L'optimisme ha estat el clar protagonista de la World Travel Market de Londres. Enguany la fira turística, una de les més importants del món, ha tornat a recuperar la presencialitat. Les trobades entre els turoperadors i agències de viatge britàniques han marcat l'agenda de la delegació Balear durant els tres dies de fira. S'ha intentat captar el turisme britànic amb un estand de 450 metres quadrats. Amb el lema ho vull tot "I want it all" s'ha volgut incidir en què les illes tenen molt més atractius que el sol i platja.

Tornar a les xifres del 2019

Les Balears són una destinació segura

Segons la presidenta del Govern,  Francina Armengol, la fita per la temporada el 2022 és "recuperar els mateixos turistes que el 2019" any en què 3,5 milions de britànics van decidir passar les seves vacances a la nostra comunitat. La ministra de turisme, Reyes Maroto, també afirma que les Balears "Són una destinació segura".

Els hotelers. més escèptics

Això pot canviar molt ràpidament

Mentrestant alguns hotelers no es mostren tan optimistes. María José Aguió de la Federació Hotelera de Mallorca no vol parlar de xifres concretes, ja que "això pot canviar molt ràpidament". Segons José Guillermo Díaz, representant dels hotelers de Menorca "Les previsions són bones, la recuperació ha començat, però continuam mirant amb cautela el que passa a la resta del món".

Líders en recuperació turística i laboral

La recuperació turística és una realitat

També s'ha fet balanç de la temporada del 2021. El conseller de Turisme afirma que les Balears han liderat la recuperació en tot l'estat. Segons les darreres xifres enguany han arribat 7 milions de turistes. Des del govern diuen que s'ha aconseguit liderar la recuperació, ja que les Balears va apostar pel turisme segur en temps de coronavirus. El conseller de turisme, Iago Negueruela afirma que "la recuperació turística és una realitat "i que ara els turistes que viatgen a les illes són de "més qualitat".

Turisme britànic, també durant l'hivern

Un altre dels objectius principals és allargar la temporada durant la tardor i l'hivern i fomentar tots els atractius de cada una de les illes. Especialment impulsant el turisme britànic que és el segon mercat emissor però no només durant la temporada alta també durant l'hivern. Cada illa ho fa potenciant les seves marques diferenciades. Des del patrimoni talaiòtic de Menorca,  passant pels paisatges naturals i les tradicions de Formentera,  la gastronomia d'Eivissa i Mallorca com el millor escenari per practicar esport a l'aire lliure durant tot l'any.