Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi de Cinematografia 2017

61 Edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia 2017

El proper 24 d'abril es farà l'entrega del Premis Sant Jordi de cinematografia

Per
Premis Sant Jordi de Cinematografia 2017
Premis Sant Jordi de Cinematografia 2017

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquest migdia el veredicte dels guardons que entrega cada any RNE Catalunya i que arriba aquest any a la seva 61 edició. 'La propera pell', dirigida per Isaki Lacuesta e Isa Campo, ha estat escollida la millor pel•lícula espanyola. Emma Suárez i Luis Callejo, han estat considerats millor actriu i millor actor espanyol.

Jurat de la 61ena Edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia 2017 RÀDIO 4 - RTVE.es

'La propera pell', pel•lícula dirigida per Isaki Lacuesta e Isa Campo, té com a protagonista a un adolescent desaparegut que torna a casa després de vuit anys i quan tots ho donaven per mort. El jove s’incorpora a la vida familiar, però aviat tindran dubtes de si realment és el nen desaparegut o un impostor.

Emma Suárez ha aconseguit el premi a millor actriu espanyola per 'La propera pell' i ‘Julieta’ (aquesta darrera pel•lícula participada per RTVE) i el guardó a millor actor espanyol ha recaigut en Luis Callejo per la seva interpretació a 'Tarde para la ira'. El Sant Jordi a la millor òpera prima ha estat per 'Tarde para la ira', pel•lícula participada per RTVE, de Raúl Arévalo.

En l'apartat internacional 'Elle', de Paul Verhoeven s'ha alçat amb el premi a millor pel•lícula estrangera. Adan Driver per la seva interpretació a 'Paterson' i Amy Adams pel seu paper a 'La llegada' i ‘Animales nocturnos’, han estat escollits millor actor i actriu de pel•lícules estrangeres.

El jurat presidit per la periodista especialista en cinema Conxita Casanovas, de RNE, reuneix als més representatius crítics i especialistes del setè art en els mitjans de comunicació.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema. Així mateix, es concedeix el Premi Sant Jordi a la Indústria en col•laboració amb Generalitat de Catalunya. A més, per votació dels oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel•lícules espanyola i estrangera. El nom dels guardonats d'aquests premis es coneixerà més endavant, abans de la gala d'entrega que se celebrarà el proper mes d'abril.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia afegeixen al seu palmarès el veredicte de las Roses de Sant Jordi, que es decideixen per votació popular dels oients de Ràdio 4, i que en aquesta 61ena edició han recaigut en les pel·lícules ‘Julieta’ i ‘Carol'.

Les Roses de Sant Jordi han premiat en aquesta edició la pel·lícula espanyola ‘Julieta', dirigida per Pedro Almodóvar, que ha obtingut el reconeixement de la crítica i, sobretot, del públic. Participada per TVE, 'Julieta' va ser triada per l'Acadèmia de Cine per representar a Espanya a la 89ena edició dels Óscars de Hollywood en l'apartat de millor pel·lícula de parla no anglesa. Prèviament havia debutat al Festival Internacional de Cinema de Cannes de 2016, on va ser seleccionada per competir per la Palma d'Or. 'Julieta' ha anat acumulant guardons i nominacions en la temporada prèvia als Premios Goya ens els que, amb set nominacions, va obtenir l'estatueta a la millor actriu per a Emma Suárez, que es suma a la medalla d'or concedida pel mateix motiu pel Círculo de Escritores Cinematográficos.

A banda, la Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula estrangera ha estat per a ‘Carol', pel·lícula dirigida per Todd Haynes. El guió va ser escrit per Phyllis Nagy, basat en la novel·la 'The Price of Salt', (Carol) de Patricia Highsmith. Està protagonitzada per Cati Blanchett i Rooney Mara, actrius que han obtingut nombrosos premis i nominacions, entre els que destaquen el del Festival de Cannes 2015, els Premis Gotham o els Premis Globus d'Or.

RNE reconeix la carrera professional i la tasca de l’actor Eusebio Poncela amb el Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria. És el tercer guardó RNE Sant Jordi que rep al llarg de la seva dilatada carrera.

Relació de premis:

  • Millor òpera prima: “Tarde para la ira”, de Raúl Arévalo
  • Millor pel·lícula espanyola: “La propera pell”, de Isa Campo e Isaki Lacuesta
  • Millor actor en pel·lícula espanyola: Luis Callejo, per “Tarde para la ira”
  • Millor actriu en pel·lícula espanyola: Emma Suárez, per “La propera pell” i “Julieta”
  • Millor pel·lícula estrangera: “Elle”, de Paul Verhoeven
  • Millor actor en pel·lícula estrangera: Adan Driver, per “Paterson"
  • Millor actriu en pel·lícula estrangera: Amy Adams per “La llegada” i “Animales nocturnos”
  • Rosa Sant Jordi Millor pel·lícula espanyola: "Julieta"
  • Rosa Sant Jordi Millor pel·lícula extranjera: "Carol"
  • Premi Especial a la Trajectòria a Eusebio Poncela