Les urgències de salut mental en joves s'han incrementat
L'Informatiu  Les urgències de salut mental en joves s'han incrementat en un 47%

Les urgències de salut mental en joves s'han incrementat en un 47%

11/06/2021 00:01:24
Les urgències de salut mental en joves s'han incrementat en un 47% Les urgències de salut mental en joves s'han incrementat en un 47%
Les urgències de salut mental en joves s'han incrementat en un 47% 00:01:24 11/06/2021
Sinopsis

Els intents de suïcidi entre els joves s'han duplicat des que va començar la pandèmia. Les urgències pediàtriques de salut mental a l'Hospital Sant Joan de Déu s'han incrementat un 47 % des de l'octubre. Hi arriben sobretot adolescents, un col·lectiu especialment castigat durant la pandèmia segons els professionals sanitaris. Més joves amb ansietat, amb trastorns alimentaris, que s'autolesionen i el doble d'intents de suïcidis que abans de la pandèmia: fins a 3 cada dia n'atenen de mitjana a Sant Joan de Déu.

Sense classes presencials, sense extraescolars, en un moment on s'estan adquirint els mecanismes de gestió emocional i tot això durant més d'un any: una càrrega massa feixuga per alguns joves que han caigut en l'ansietat.
Els professionals recomanen fer cas d'aquests símptomes i anar al metge, especialment si els adolescents estan molt enfadats o amb sensació de son tot el dia. Esperen que a mesura que els joves vagin recuperant la seva vida el gruix d'aquestes patologies torni als nivells prepandèmia.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán