Cafè d'Idees -  Milers de quilòmetres de milers d'ocells en pocs segons
Cafè d'idees  Milers de quilòmetres de milers d'ocells en pocs segons

Cafè d'Idees - Milers de quilòmetres de milers d'ocells en pocs segons

13/04/2021 00:01:23
Recomendado para mayores de 12 años
Milers de quilòmetres de milers d'ocells en pocs segons Milers de quilòmetres de milers d'ocells en pocs segons
Milers de quilòmetres de milers d'ocells en pocs segons 00:01:23 13/04/2021
Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

Estem a la primavera i són molts animals que arriben a la península. Ho fan per millorar les seves oportunitats de supervivencia i garantir la reproducció durant l’estiu. És el que coneixem com a moviments migratoris. En aquest sentit, per fer un seguiment de les aus migratòries s'ha fet un control exhaustiu a través de GPS. El resultat en imatges accelerades és espectacular.

A Europa, per exemple, el moviment d'aquests animals de zones del nord al centre i sud del continent és ben evident amb l'arribada de les baixes temperatures de l’hivern. Escapen de les zones fredes per marxar a les zones més càlides del sud de la península Ibèrica i Àfrica. 

Aquest experiment també s'ha fet a escala mundial. A l'hivern hi ha poc moviment, mentre que quan arriba la primavera, milions d'animals es desplacen almenys 500 km i durant prop de 45 dies en direcció a latituds més altes del nord d'Europa, d’Amèrica i d'Àsia on passen bona part de l'estiu. Un cop comença a fer fred en aquestes regions, a la tardor, tornen a viatjar cap a zones més càlides i pròximes a l'Equador.

Un monitoratge que serveix per veure les rutes que fan les espècies, veure el comportament que tenen i com s'adapten al canvi climàtic endarrerint o avançant les seves dates de migració.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad, Cataluña
Idiomas
Catalán