Enlaces accesibilidad

Programas no recomendados para menores de 12 años (NR12) Cafè d'idees Logotipo de 'Cafè d'idees' Todos los Simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 en La 2

'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga que s'emetrà simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 a partir del 21 de setembre. El bloc inicial d'informació del dia anirà a càrrec de Laura Mesa.

Añadir a favoritos

Coscubiela: "Vaig posar l'independentism davant del mirall"

23.02.2021

Joan Coscubiela reconeix que es va convertir en la diana de les crítiques de l'independentisme i defensa que qui es va convertir en la bèstia negra va ser el mirall que els va posar davant. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, l'exdiputat critica que ara l'independentisme fa quatre anys que tira pedres a aquest mirall i considera que el seu relat diu que tot va començar l'1-O, mentre el 6 i 7 de setembre no van existir: "L'independentisme s'avergonyeix dels fets del 6 i 7 de setembre".

Sobre els líders independentistes empresonats, Coscubiela defensa diàleg per aconseguir arribar a certa normalització, i considera que "l'alliberament és imprescindible, però insuficient". L'exdiputat ha augurat futur als Governs estatals liderats per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, alhora que critica que la tensió entre aquests dos socis pot hipotecar polítiques de futur. Amb relació al cas de Pablo Hasél, considera que ara "estem pagant les conseqüències d'unes lleis que Rajoy va aprovar", assegura que el PSOE hauria pogut actuar abans i creu que en els aldarulls posteriors a les manifestacionsno existeix la categoria de joves. Coscubiela, que acaba de publicar La pandemia del capitalismo, creu que a Catalunya hi ha una mesocràcia de classes mitjanes, "formada per persones que se senten protegides dins de la ciutadella de la cosa pública" i que no veuen relació entre el seu vot i les conseqüències.