Enlaces accesibilidad

Programas no recomendados para menores de 12 años (NR12) Cafè d'idees Logotipo de 'Cafè d'idees' Todos los Simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 en La 2

'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga que s'emetrà simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 a partir del 21 de setembre. El bloc inicial d'informació del dia anirà a càrrec de Laura Mesa.

Añadir a favoritos

Riera: "Estem molt lluny de plantejar-nos entrar al Govern"

22.02.2021

Carles Riera assegura que la CUP està "molt lluny" de plantejar-se entrar al Govern. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, el diputat cupaire reitera que assumiran totes les responsabilitats necessàries, però han de decidir si és més idoni des del Govern, donant suport extern o a l'oposició. A més, apunta que Junts per Catalunya "haurà de fer un gir cap a l'esquerra si vol parlar amb nosaltres". El representant de la CUP assegura que tampoc tenen "cap problema" en entrar a la mesa del Parlament de Catalunya, amb l'objectiu de defensar la seva sobirania. Sobre el conflicte amb l'Estat, Reira explica que aposten per "un escenari de conflicte i confrontació, que faci inevitable el diàleg", que si formen part de la taula de negociació serà per parlar d'autodeterminació, referèndum i amnistia, i acusa ERC d'estar en una via morta en aquest sentit. Pel que fa a les actuacions dels Mossos en els aldarulls posteriors a les protestes per la llibertat de Pablo Hasél, el diputat de la CUP assenyala que "en l'origen de la violència sempre hi ha una actuació policial desproporcionada" i apunta que en determinades accions i aldarulls hi poden haver policies infiltrats. Riera confirma que la CUP aposta per dissoldre la BRIMO, ja que "és un cos altament militaritzat".