El matí a Ràdio 4   Gemma Nierga entrevista Francina Armengol 14/05/2020 29:24

Francina Armengol presidenta de les Illes Balears: "No és una carrera per volar el més aviat sinó hi ha mesures de seguretat davant la pandèmia, primer la salut, però creiem que ho podem fer, a ports i aeroports. No es tracta de prohibir sinó d’obrir de forma segura. Crec que Espanya s’haurà d'adaptar a la nova realitat, com són les recomanacions de la UE pel que fa a la mobilitat. Demano que s'utilitzi la bonificació dels residents 75% -que no s'ha gastat, per bonificar a persones que vulguin viatjar a les Illes."

"Que ens deixin reobrir una part perquè la gent tingui més esperança, perquè hi haurà treball. En cap moment s’han colapsat les uci, s’han fet fet pcr, ens hem preparat molt bé, perquè érem conscients que la crisi econòmica a les Balears, estem esperonant al govern d’Espanya. Sempre s’ha entès poc la perifèria és històric. Ara veig aquesta sensiblitat, però hi ha por perquè hi ha territoris que tenen un nivell alts de contagis. Caldria un marc molt general de desescalada, com la mobilitat internacional, el rastreg tecnològic. Si a les Illes es pot anar a la platja o no, ens havien d’haver deixat decidir al territori."

"La Crisi del Covid ha generat disfuncions, en els pactes de reconstrucció, havíem d'opiniar de manera més important els presidents autonòmics, que demanar-la només als grups polítics. Hem aprovat un decret que actua en sol urbà, necessitem activar l’economia, aquest estiu, que tindrem molt poca activitat turística. No és només els hotels, sinó restaurants i altres activitats. L’augmentem fins el 15% perquè hi haurà modificacions per poder guardar la distància de seguretat. També afavorim la mobilitat elèctrica, parcs fotovoltaics que pensa en reactivar l’economia, de qualitat i sostenible."

El matí a Ràdio 4
Más opciones