Enlaces accesibilidad

Els pastissers preveuen una bona campanya de panellets tot i l'encariment dels ingredients

  • Els panellets tornen a ser els protagonistes amb una campanya que promet bones vendes malgrat l'encariment dels ingredients
  • Les pastisseries de Barcelona preparen les safates de panellets tradicionals i innovadors
Els pastissers preveuen una bona campanya de panellets tot i l’encariment dels ingredients
Panellets de pinyons encara representen el 50% de les vendes
Zaïnab Yamani | Marc Guasch

El Gremi de Pastisseria de Barcelona confia en una bona campanya de panellets enguany gràcies a la força de la tradició de la Castanyada, que ha sabut conviure amb la irrupció del Halloween. El fet que el 31 d’octubre caigui en divendres augura un cap de setmana de bones vendes a les pastisseries. Segons el gremi, els panellets de pinyó continuen sent els més demanats, representant la meitat de les vendes totals.

Els panellets tornen a omplir aparadors

Lleuger encariment

Tot i les bones perspectives, els pastissers adverteixen d’un lleuger encariment dels productes. Enguany, el preu dels panellets augmentarà entre un 3% i un 6% a causa de la pujada del cost del pinyó, l’ametlla i altres matèries primeres, així com dels costos de producció. De mitjana, els 100 grams de panellets es vendran entre 6 i 7 euros, fet que suposarà una despesa d’uns 25 euros per a una família de quatre o cinc membres.

El president del Gremi de Pastisseria, Miquel Zaguirre, assegura que la Castanyada manté un arrelament ferm malgrat l’expansió del Halloween. “Hem vist que no és competència, sinó una tradició que s’està afegint a la nostra”, afirma. Segons explica, moltes famílies celebren les dues festes: mengen panellets a casa i, alhora, participen en activitats de Halloween.

Visitem la Pastisseria Mauri per descubrir el secret dels seus panellets

En un reportatge de El Vespre de La 2 Catalunya, la Pastisseria Mauri mostra l’activitat frenètica d’aquests dies previs a la Castanyada. El seu gerent, Marc Mauri, destaca que la campanya ha començat amb bon peu i que, malgrat l’encariment dels ingredients, els clients continuen valorant el producte artesanal i la tradició dels autèntics panellets.

Històries de bar - Com fer panellets a casa? La recepta d'Ada Parellada

Creativitat culinària

A més dels panellets tradicionals, molts pastissers aprofiten aquestes dates per innovar amb noves formes i sabors. A les safates de les pastisseries ja es poden veure panellets amb forma de carabassa o de fantasma, una mostra de com el sector combina tradició i creativitat per mantenir viva una de les postres més emblemàtiques de Catalunya.