Noms propis connectats - Anna Gener i Assumpció Puig
Noms propis  Anna Gener i Assumpció Puig

Noms propis connectats - Anna Gener i Assumpció Puig

Disponible hasta 21-02-2222

09/06/2020 00:44:30
Recomendado para todos los públicos
Anna Gener i Assumpció Puig Anna Gener i Assumpció Puig
Anna Gener i Assumpció Puig 00:44:30 09/06/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

La periodista i directora del programa Anna Cler entrevista Anna Gener, presidenta i CEO a Barcelona de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman. Compromesa amb la vida econòmica i social de Barcelona, participa activament en diverses organitzacions com ara Barcelona Global, Cambra de Comerç de Barcelona, UPF Barcelona School of Management, Ateneu Barcelonès, Fundació Cares i Fundació Museu Picasso. Ha guanyat també el Premi Equipara 2018 per la seva aportació a la igualtat de gènere en l’entorn laboral.

Per Anna Gener la pandèmia ens ha ensenyat que “la vida a la ciutat ha estat dura, el confinament ha estat molt més agradable en entorns naturals; però les ciutats continuaran sent el model en el que s’organitza eminentment la societat perquè son el centre del talent, del coneixement, de la generació de llocs de treball, d’energia creativa i cultural. Ara bé, hem de tractar de transformar aquesta ciutat perquè sigui més amable, més humana, més habitable”. Creu que Barcelona s’està “convertint en un hub digital i tecnològic i això és excel·lent perquè és la indústria del futur”; però que es troben que sovint el talent local no té suficient coneixement tecnològic i digital “encara hi ha una desconnexió molt forta entre el món acadèmic i el món empresarial i econòmic”

Pensa que “l’opció de teletreballar l’hauria de triar el treballador, perquè perd qualitat de les seves condicions de treball”. D’altra banda creu que les oficines no desapareixeran perquè “és un espai comú on els professionals ens sentim vinculats a l’empresa per la que treballem. Si només et relaciones amb l’empresa a través d’una pantalla és absolutament igual per qui treballar”.

Després, Anna Cler entrevista Assumpció Puig, primera dona degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Nascuda a Girona, és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona des de 1979. Amb despatx propi des de 1983, ha desenvolupat la seva pràctica professional tant per les administracions com pel sector privat realitzant equipaments escolars, esportius, penitenciaris i culturals.

Assumpció Puig diu que ara tenim tots els reptes del canvi climàtic. “Els edificis són el 40% del consum d’energia. Entre el 2030 i el 2050 hem d’arribar a edificis que no tinguin pràcticament consum o que el que facin el generin ells mateixos”. Es un repte de tota la societat “la UE s’ha compromès a incentivar l’edificació, la rehabilitació i les energies renovables”. “L’obra nova ha d’existir; però hem de rehabilitar edificis; no fer només reformes i manteniment sinó posar les prestacions que cal en edificis del segle XXI”.

Per Puig, cal posar a les persones al centre de la ciutat “els hem de donar confort en els edificis, els equipaments, l’espai públic” i reivindica la ciutat dels 15 minuts “has de trobar tot allò que et sigui necessari a 15 minuts a peu d’on vius. Potser no podràs trobar el teu treball diari; però potser no t’hi caldrà anar cada dia. Per viure bé a la ciutat, per poder-hi estar bé, l’hem de renaturalitzar, fer més natural”. També ha remarcat que “tenim problema de lloguer social i els joves tenen mancança de lloguer assequible”.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán