Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • El món dels pentinats

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Moments - El món dels pentinats

24 maig 2015

El “Moments” que dediquem al món dels pentinats comença amb unes imatges d’animals que il.lustren l’afirmació: “El valor social de la bellesa es basa en un instint que compartim amb els animals”, i és en aquest poder de seducció per atraure a la parella que els cabells juguen un paper decisiu.

La història dels pentinats dels cabells propis –i no de perruquers-  pren consistència al segle XIX,  un perruquer francés li fa un tall de cabells original a una cortesana de nom: Titus. Aquell pentinat de cabells curts, destriats i amb metxes, completament actual al segle XXI, va ser  l’inici d’un dels negocis més sòlids en la cultura occidental. Probablement aquest primer tall de cabell juntament amb l’invent d’un tint a base d’una composició química, que se li ha atribuït al també francès Eugène Schuller –després L’Oreal- hagin estat els prolegòmens d’aquesta història que el capítol d’avui fa un repàs per totes les modes i estils que tant dones com homes han anat seguint sempre que les guerres i l’economia ho han permès. Curiosa és també l’aparició del primer secador que, a través d’unes imatges recuperades, s’explica com a un invent desenvolupat a partir de l’aspiradora domèstica.  

Tot plegat en un reportatge de Xavier Royo. En Raül Díaz s’asseurà al silló de la perruqueria de la família Macias, a Barcelona. Una perruqueria de barri –abans barbería-  on tres generacions donen fè del pes social que tenen els cabells. El seu responsable actual, Loren Macias, col.labora al reportatge amb els seus comentaris.

1era emissió 24/5/2015
2ona emissió 6/12/2015

veure més sobre "Moments - El món dels pentinats" veure menys sobre "Moments - El món dels pentinats"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos