www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Els decoradors de televisió

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Memòries de la tele - Els decoradors de televisió

09 març 2011

Aquesta setmana "Memòries de la tele" mostra un dels col·lectius professionals imprescindibles a la televisió: els decoradors, amb la decoradora Lluïsa Cauhé.

Els decoradors de televisió vesteixen els platós amb els condicionants i especificacions del mitjà. Així, en els temps de la televisió en blanc i negre havien de tenir en compte que el color vermell donava en càmera com si fos negre. Després, en els principis del color, el blanc pur s¿havia de bandejar i substituir-lo per un blanc trencat. D'altra banda les proporcions i dimensions que fan servir no són sempre a escala real.

En la primera època se servien sovint de materials reciclats d'altres decorats i de prefabricats com ara panells, portes i finestres. Havien de treballar contrarellotge, d'un dia per l'altre, ja que després del disseny, fusters, pintors i attrezzistes havien deixar-ho tot a punt per a l'enregistrament. Com en tot, la informàtica i el disseny per ordinador van trastocar la seva feina.

El programa recorda el disseny dels decorats amb la decoradora Lluïsa Cauhé.

A la secció Memòries del Carrer, Raül Díaz visita Mollet del Vallès perquè els seus ciutadans ens parlin de les visites de la Casa Reial a Catalunya.

I a la Butaca els veïns d'Abrera ajudaran a presentar el programa.

veure més sobre "Memòries de la tele - Els decoradors de televisió" veure menys sobre "Memòries de la tele - Els decoradors de televisió"
Programes complets (112)
Clips

Els últims 252 programes de Memòries de la tele

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios