Salut estudiarà implantar el passaport covid a la restauració, la cultura i l'oci nocturn
L'Informatiu  Salut estudiarà implantar el passaport covid a la restauració, la cultura i l'oci nocturn

Salut estudiarà implantar el passaport covid a la restauració, la cultura i l'oci nocturn

15/09/2021 00:01:14
Salut estudiarà implantar el passaport covid a la restauració, la cultura i l'oci nocturn Salut estudiarà implantar el passaport covid a la restauració, la cultura i l'oci nocturn
Salut estudiarà implantar el passaport covid a la restauració, la cultura i l'oci nocturn 00:01:14 15/09/2021
Sinopsis

El Departament de Salut estudiarà implantar el passaport covid per accedir a determinades activitats com ara la restauració, la cultura o l'oci nocturn a Catalunya. Tot això ha succeït després que el Tribunal Suprem hagi avalat la restricció a Galícia per a zones amb alta incidència del virus.


La Xunta va acordar el mes d'agost passat aquesta mesura amb l'objectiu de reduir els contagis per coronavirus. La sala afirma que el benefici que proporciona la mesura és "molt superior al sacrifici que comporta l'exigència de presentar la documentació per a l'accés al local", estimant el recurs de la Xunta contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Galícia. El TS, però, estableix que l'exigència d'exhibir el passaport s'ha de sotmetre a ratificació judicial, ja que pot afectar els drets fonamentals "a la igualtat, a la intimitat i a la protecció de dades" de la persona.


La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat que s'avaluarà la possibilitat i que "la sentència del Suprem obre una porta que explorarem atentament i crec que tenim l'obligació de valorar i estudiar totes les opcions i aquesta també". Ara bé, ha afegit que no tenen cap concreció sobre aquest tema, i afegeix que "encara no hem pogut estudiar la situació i com afecta la sentència del Suprem la possibilitat d'utilitzar-lo".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán