Puigdemont disposat a recorrer al TJUE si perd la immunitat
L'Informatiu  Puigdemont disposat a recorrer al TJUE si perd la immunitat

Puigdemont disposat a recorrer al TJUE si perd la immunitat

Disponible hasta 21-02-2222

24/02/2021 00:00:39
Puigdemont disposat a recorrer al TJUE si perd la immunitat Puigdemont disposat a recorrer al TJUE si perd la immunitat
Puigdemont disposat a recorrer al TJUE si perd la immunitat 00:00:39 24/02/2021

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dimecres a l'Eurocambra que no accepti la "pressió espanyola" per aixecar-los la immunitat europarlamentària tan a ell com als també la dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. L'únic objectiu, assegura, és el "d'enviar-nos a la presó".

Puigdemont ha reaccionat així per primera vegada després que la comissió d'Afers Jurídics de la cambra aprovés dimarts l'informe que demana aixecar-los la immunitat, tal com ha sol·licitat el Tribunal Suprem per poder jutjar el polític independentista a Espanya.

A l'espera del plenari del 8 de març que ha de decidir si els aixeca la immunitat, Puigdemont ha deixat clar que no donen "cap batalla per perduda", amb el que es posen a la disposició de la resta d'eurodiputats que vulguin escoltar-los, i que aniran fins al final amb totes les conseqüències. Així, ha assegurat que les batalles no acaben en el plenari del Parlament Europeu perquè, en cas que els aixequin la immunitat, continuaran sent eurodiputats "l'endemà", compareixeran davant la justícia belga si es reactiva l'euroordre espanyola, i recorreran al Tribunal de Justícia de la Unió Europa (TJUE) de Luxemburg.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Castellano