111 persones han mort a Catalunya per les temperatures
L'Informatiu  111 persones han mort a Catalunya per l'augment de les temperatures

111 persones han mort a Catalunya per l'augment de les temperatures

14/06/2021 00:03:41
111 persones han mort a Catalunya per l'augment de les temperatures 111 persones han mort a Catalunya per l'augment de les temperatures
111 persones han mort a Catalunya per l'augment de les temperatures 00:03:41 14/06/2021
Sinopsis

La temperatura mitjana a Catalunya és ara mateix 2 graus més alta que a mitjans del segle XX. Un fet que evidencia que el canvi climàtic ens afecta de manera greu. Un estudi internacional conclou que 1 de cada 3 morts relacionades amb la calor està relacionada amb el canvi climàtic.

Aquest augment de la temperatura del planeta provoca 111 morts l'any a tota Catalunya, 94 només a Barcelona segons un estudi internacional on ha participat el CSIC. Davant aquestes dades alarmants no hem d'oblidar-nos mai de beure molta aigua per mantenir-nos hidratats, protegir-nos del sol i evitar-lo les hores centrals del dia.

Les altes temperatures també han empès grups de joves a buscar remull. Dissabte, un noi de 15 anys perdia la vida al canal de Balaguer quan es va llençar d'un pont, al parc de la mitjana de Lleida, per banyar-se. Avui, un nen de 7 anys s'ha ofegat també al canal Segarra Garrigues de Tàrrega. El petit hauria relliscat jugant amb altres nens vora el tram i va ser traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en coma induït.

Els sanitaris demanen màxima prudència i assegurar-se de tenir cobertura al mòbil per si cal trucar al 112.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán