Arxiu TVE Catalunya - La Terra i la cendra - capítol 6
La terra i la cendra  La Terra i la cendra - capítol 6

Al capítol 6, Enric Majó presenta el programa des de Vinarós. Veiem fotografies del govern de la II República en l'època que es va instal.lar a...

01/11/1984 00:27:52
Recomendado para mayores de 18 años
La Terra i la cendra - capítol 6 La Terra i la cendra - capítol 6
La Terra i la cendra - capítol 6 00:27:52 01/11/1984
Recomendado para mayores de 18 años
Sinopsis

Al capítol 6, Enric Majó presenta el programa des de Vinarós. Veiem fotografies del govern de la II República en l'època que es va instal.lar a Barcelonam, i com la premsa parlava del programa de govern de Negrín. També es mostren fotos de la "Lleva del Biberó".

Eas veuen imatges històriques recuperades dels enregistraments en cinema: de la manifestació de l'11 de setembre del 1937 i de Negrín davant el monument a Rafael de Casanova. També, del president Companys amb dirigents extrangers i de la campanya per demanar solidaritat per a Catalunya. El programa fa un repàs de les manifestacions de suport a la República i de la situació de soldats i civils ferits, de la feina de les dones a les fàbriques i de moments que continuen com si res amb els infants jugant al carrer... Però falta molt menjar, i el que hi ha es racciona. Mentre hi ha qui menja en restaurants, d'altres passen fam. Davant del Liceu, Enric Majó explica el bombardeig de l'edifici durant la representació de Manon Lescaut, i també ens mostra les representacions en cartell durant els dies de la guerra a d'altres teatres. Xavier Benguerel parla de la seva activitat creativa durant la guerra. L'escriptor Joan Sales -que va pertànyer a la columna Macià-Companys- parla de la seva experiencia a la presó.També de l'activiatt del SIM, Servei d'Informació Militar i de la fam de la població.

"La terra i la cendra" està dirigida per Xesc Barceló, amb un guió elaborat per ell mateix. El realitzador és Josep Sardà, el presentador Enric Majó i la producció és de Xavier Forné. Aquest documental d'història tracta de la Guerra Civil i està dividit en vuit capítols de 25 minuts aproximadament. Es va emetre el 1984 a la Segona cadena de TVE.

capitol 6 per a posar data d'emissió 8/3/84

Ficha técnica
Dirigido por
Xesc Barceló
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán