Sistemes de control de la població de senglars | La Metro
La Metro  Control dels senglars a Collserola

L'augment de visitants als parcs naturals per la pandèmia ha portat a la Generalitat a limitar les batudes de caça de senglars per controlar la...

13/04/2021 00:04:08
Control dels senglars a Collserola Control dels senglars a Collserola
Control dels senglars a Collserola 00:04:08 13/04/2021
Sinopsis

L'augment de visitants als parcs naturals per la pandèmia ha portat a la Generalitat a limitar les batudes de caça de senglars per controlar la superpoblació. Els senglars són un problema pels pagesos i pels habitants dels municipis limítrofs. Com que no es pot aturar el control cinegètic es fan servir altres mitjans de control.

Joaquim Zarzoso, president de la Federació de Caçadors de Barcelona, denuncia que la gent no respecta els camins i que sovint els treuen la senyalització de batuda i els insulten.

Els pagesos es queixen que els porcs senglars provoquen destrosses al camp que els suposen pèrdues econòmiques. També provoquen accidents de trànsit. Per això, Josep Maria López, cap de Caça i Pesca de Barcelona de la Generalitat de Catalunya, ens explica que si no es poden fer batudes,  fan servir altres mètodes per extreure els animals,

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès té en funcionament diferents sistemas per controlar els senglars. Gemma López, cap de serveis de Medi Ambient del municipi, ens explica que està prohibit acostar-se i alimentar els senglars, i que si els habitants ho necessiten tenen un servei de captura. El sistema consisteix a capturar en gàbies els senglars, que després són adormits i eutanasiats.

Idiomas
Catalán