Homenots: Capítol IV: La lliga de l'Empordà | RTVE Play
Homenots  Capítol IV: La lliga de l'Empordà

04/12/1999 00:49:50
Capítol IV: La lliga de l'Empordà Capítol IV: La lliga de l'Empordà
Capítol IV: La lliga de l'Empordà 00:49:50 04/12/1999
Sinopsis

L’any 1931 Pla trenca amb l’Adi i, amb la proclamació de la República, es trasllada a Madrid com a cronista de La Veu per donar suport a la tasca de la Lliga Regionalista. Però qui arriba a Madrid com a triomfador és Macià i no Cambó.

Pla retorna a l’Empordà per retrobar-se amb la família, el pescador “Hermós” i el jove Anton. Freqüenta les sumptuoses festes del pintor Josep Maria Sert i coneix la jove suïssa Lillian Hirsch de qui s’enamora. L’Anton, desesperat perquè en Pla es nega a arrendar-li un tros de terra, cala foc al Mas. L’incendi es pot sufocar, però la senyora María culpa Josep de descuidar el seu patrimoni i, d’acord amb el seu marit, canvia el testament. La Lillian marxa a Suïssa, mentre que l’Adi torna al Mas Pla.

A Palafrugell tothom es posa en contra de Pla. La Lliga i ell han aconseguit que es declarés inconstitucional la Llei de Contractes de Conreu. El Front Popular guanya les eleccions del  1936, i a Àfrica el general Franco s’aixeca amb les seves tropes. Només la intervenció del masover salva Pla de les mans de l’Anton i la FAI, i serà llavors quan decideixi marxar cap a França.

Ficha técnica
Dirigido por
Sergi Schaaff
Reparto
Fermí Casado, Pere Arquillué, Artur Trias
Géneros
Series Literarias, Series en Catalán, Archivo TVE
Idiomas
Catalán