Dirigit per:  Marisol Soto

granangular.cat és un programa de televisió i un portal d'Internet produït per TVE Catalunya. Reportatges i curtmetratges sobre la realitat social catalana, qüestions d'interès humà, sociològic i antropològic. I un espai on aportar les vostres creacions audiovisuals.

granangular.cat neix el 2007 com un programa de televisió i un portal d'Internet, però la seva història comença el 1997, quan TVE a Catalunya crea el programa Gran Angular, un espai setmanal per emetre documentals i reportatges de 25 minuts centrats en qüestions d'interès humà, sociològic i antropològic. En 10 anys, Gran Angular ha emès més de 360 programes.

L'equip
- Marisol Soto, direcció
- Cesc Tomàs, subdirecció i realització
- Dúnia Ramiro, coordinació i edició web
- Agnès Bibiloni, realització i edició web
- Ángel Villoria, producció

Mencions i premis
- PICA D'ESTATS 2008
Premi al millor treball de televisió a "Dies de Fira"

- Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC 2006)
Premi MAC programa DOC'S al documental "Cartes des de la boira"

- Premis Ciutat de Barcelona 2005
Premi de mitjans de comunicació en televisió al documental "Escola excel·lent"

- Ekotopfilm d'Eslovàquia 2005
Premi alcalde de Bratislava al documental "El que la brossa ens diu"

- Ciutat de Barcelona 2002
Menció especial al documental "Aiguats del Vallès".

- Consell Municipal de Benestar Social als mitjans de Comunicació 2002
Premi televisió al reportatge "Buscant la Sandra" i menció especial al reportatge "Jo era racista"

- Premis Reina Sofia 2001
Menció d'honor al reportatge "Els oblidats".

- Consell Municipal de Benestar Social als mitjans de Comunicació 2001
Menció especial al reportatge "Què es pot fer?"

- FEDAN al periodisme 1999
Programa Gran Angular

- Consell Municipal de Benestar Social als mitjans de Comunicació 1998
Menció especial al reportatge "El cas del Carmel"

- Jornada Iberoamericana de Televisió de Cuba 1998:
Premi a Gran Angular com a millor programa informatiu

Contacte

Escriviu al programaGranangular.cat: granangular.cat@rtve.es

366253 www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Granangular.cat - San Xibeco

23:35 20 des. 2008

San Xibeco, un "sant" ideat pels veïns del barri de La Prosperitat, a Barcelona. Si vols saber-ne més, http://www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=459

San Xibeco, un "sant" ideat pels veïns del barri de La Prosperitat, a Barcelona. Si vols saber-ne més, http://www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=459

veure més sobre "Granangular.cat - San Xibeco" veure menys sobre "Granangular.cat - San Xibeco"

Els últims 84 documentals de Granangular.cat

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • Gitanes

  Gitanes

  22:12 27 abr 2020

  22:12 27 abr 2020 Dones de raça gitana que parlen sense embuts de l'amor, el matrimoni, l'home, la dona, l'educació, els joves.... Marisol Soto, directora; Amèlia Tabernero, productora; Mintxa Gila, coordinadora; Mariona Roca, realitzadora; Yago Leonard, redactor.

 • 31:13 24 jun 2011 "Lo jardí de les rahons perdudes" s'endinsa en el jardí oblidat i ocult de l'antic centre psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat.El documental de Daniel B. Farré descobreix el desconegut jardí de l'antic manicomi de Sant Boi, on els malalts d'entre 1903 i 1912 van construir com a taller terapèutic obres de Gaudí. Els pacients del centre van col·laborar amb l'arquitecte fent assajos de la seva obra, així hi podem trobar un banc de trencadís similar al banc ondulat del Parc Güell i una cova cascada similar a les formes hiperbòliques del sostre de la Sagrada Família. "Lo jardí de les rahons perdudes" mostra les obres d'aquest jardí i les compara amb les obres de Gaudí.

 • Sords a classe

  Sords a classe

  27:47 01 may 2010

  27:47 01 may 2010 Vam conèixer una professora una mica especial: la seva feina consistia a explicar el contingut de les matèries de l¿escola a nens sords en llengua de signes dins d¿una escola ordinària de primària. Ens vam quedar meravellats només en imaginar la situació: dues professores, una parlant, i l¿altra signant, i una classe on nens sords i oïdors aprenen plegats.En endinsar-nos-hi més, vam descobrir un projecte encisador i poc habitual a Catalunya. L¿Escola Pública Samuntada, una escola de primària, petita, que hi ha a Sabadell, dedica tots els seus recursos i esforços a integrar nens sords amb nens oïdors a les aules. Contacte autores, Dúnia Ramiro i Agnès Bibiloni, al mail: granangular.cat@rtve.es

 • El rostre del cirurgià

  El rostre del cirurgià

  27:31 24 abr 2010

  27:31 24 abr 2010 En "El rostre del cirurgià" trobem moltes respostes sobre la bellesa. Uns diuen que mai no pot ser una cosa absoluta i invariable sinó més aviat una definició oberta, potser una ficció. Hi ha qui busca patrons concrets per establir precisament el que es considera bell avui dia. Acompanyant l'operació d'un pacient (ell mateix, un cirurgià) procurem seguir les preguntes a dalt esmentades per assabentar-nos dels motius i conseqüències de la importància de la bellesa. És un documental de Javier Pernas i Andreas Strasser.

 • Una cullera a la butxaca

  Una cullera a la butxaca

  30:44 17 abr 2010

  30:44 17 abr 2010 Aquesta setmana "granangular.cat" estrena un documental inèdit de Mireia Ibars que s'endinsa en la recuperació de la memòria històrica. El film explica la història d'una jove que descobreix la vida a l'exili del seu avi. Al documental apareixen també com a protagonistes professionals de la memòria democràtica.

 • Zeladors

  Zeladors

  25:53 10 abr 2010

  25:53 10 abr 2010 Ens diu l'autora: "fa aproximadament 10 anys que van operar del cor el meu pare a l'hospital de Bellvitge. És el punt de partida del documental. Esperes i higienes a un pacient són accions quotidianes que pel pacient i els familiar poden ser extremadament delicats: la companyia que sàpiga donar un zelador, la capacitat de distreure i fins i tot el sentit de l'humor és una tasca molt important. D'això es compon aquesta història; de converses als passadissos, d¿algun riure a l'ascensor i també de silencis compartits entre pacient i zelador. A mi m'ha servit per conèixer millor aquest ofici i també per saber alguna cosa més de mi mateixa.Els homes i dones que van amunt i avall amb les lliteres formen part d'aquest col·lectiu silenciós, sense reconeixement, a la reraguarda però que aconsegueixen, alguns, que la vida sigui una mica més lleugera."Direcció i càmera: Raquel CorsContacte autor/a: xerekanita@yahoo.com

 • Amina busca feina

  Amina busca feina

  24:33 06 mar 2010

  24:33 06 mar 2010 Quarta emissió de la sèrie sobre immigració: a l'Amina, una dona immigrant del Marroc, se li va acudir fer una obra de teatre sobre tot el que havia patit ella i la seva família. Així va sortir el projecte de teatre en família desenvolupat al Forn de Teatre Pa¿tothom de Barcelona, on un dels seus fills estudia interpretació. Després de 4 mesos d¿assaig, l¿obra la van presentar en sessions de teatre-fòrum, per provocar el debat per incidir socialment.Un documental de Marisol Soto.

 • Cartes des de la boira

  Cartes des de la boira

  24:45 06 mar 2010

  24:45 06 mar 2010 Tercera emissió de la sèrie sobre imigració, aquest treball de Marta Hincapié. Des de Vic, on conviuen 78 nacionalitats diferents, diversos immigrants es posen davant la càmera per parlar amb els seus. Són de Colòmbia, d'Equador, d'Estats Units, de l'Índia, d'Alemanya, del Marroc... El documental recull fragments de missatges que han enviat amb videocartes, a molts racons del planeta. "Cartres des de la boira" va ser guardonat amb el premi "Mercat Audiovisual de Catalunya 2006" en el festival DOC's Barcelona.

 • Ada i Kabir

  Ada i Kabir

  25:10 06 feb 2010

  25:10 06 feb 2010 Macarena Ovalle, autora del documental, opina: "Es pot teoritzar molt sobre la immigració, però no hi ha res com experimentar-la a la pròpia pell. Ada i Kabir són dos nens que viuen a Barcelona però que provenen de dos extrems del món, Xile i la Índia. Ells es van conèixer per la decisió que els seus pares van prendre de deixar el país d'origen per provar sort a Espanya. Ada i Kabir s'han conegut a l'escola de Pau Vila, a l'Hospitalet del Llobregat. Ells han d'acceptar que ja no tornaran a viure a casa seva i que han de trobar un llenguatge en comú per conèixer-se i parlar. Ells són testimonis d'històries trencades i sovint traumàtiques que es deixen de costat per construir noves vides".

 • La vacuna del foc

  La vacuna del foc

  24:17 30 ene 2010

  24:17 30 ene 2010 Com prevenir els incendis que cada estiu arrasen els boscos de Catalunya? Aquesta setmana, granangular.cat fa el seguiment de l'Associació de Defensa Forestal (ADF) de l'Alt Empordà per conèixer quina és la vacuna del foc. Durant el documental, la càmera segueix els voluntaris de l'ADF mentre creen una camí en mig d'un bosc per on puguin passar els vehicles terrestres en cas d'incendi durant l'estiu. Ells són els que més coneixen el territori i els primers a arribar-hi, en cas d'alarma de foc. I en ells i la seva gran tasca se centra aquesta peça.

 • Makanisi

  Makanisi

  26:21 23 ene 2010

  26:21 23 ene 2010 Makanisi és el retrat de Sanogo Adama, un immigrant de la Costa d'Ivori que va arribar a Espanya després d'un terrible trajecte en pastera. Adama viu ara a Sabadell, lluny de la seva família i es troba sense feina. L'autor del documental, Gilbert Ndunga Nsangata, ha patit també d'alguna manera el fenomen de la immigració perquè ell mateix és immigrant. Amb aquesta obra ha volgut posar un nom i un cognom a un d'aquests immigrants que per a gairebé tothom són xifres i no persones. El resultat és un relat en primera persona molt íntim que s'acosta a la vida d'un home perdut dins d'una multitud anònima, que troba a faltar la seva família i que no pot tornar. La paraula que dóna títol al documental, "Makanisi", és el nom d'una cançó de Lokua Kanza que parla dels pensaments i records dels que es troben lluny de casa, però també fa referència a una tristesa que acompanya una fantasia. Makanisi és un documental de Gilbert Ndunga Nsangata.

 • "La vacuna del foc"

  1:02 23 ene 2010

  1:02 23 ene 2010 Com prevenir els incendis que cada estiu arrasen els boscos de Catalunya? Aquesta setmana, granangular.cat fa el seguiment de l'Associació de Defensa Forestal (ADF) de l'Alt Empordà per conèixer quina és la vacuna del foc. Durant el documental, la càmera segueix els voluntaris de l'ADF mentre creen una camí en mig d'un bosc per on puguin passar els vehicles terrestres en cas d'incendi durant l'estiu. Ells són els que més coneixen el territori i els primers a arribar-hi, en cas d'alarma de foc. I en ells i la seva gran tasca se centra aquesta peça.

 • Avanç

  Avanç "Makanisi"

  00:54 22 ene 2010

  00:54 22 ene 2010 El documental "Makanisi" explica la situació d'un home que es troba perdut, lluny de la família, sense feina i de manera il·legal

 • Un preescolar alternatiu

  Un preescolar alternatiu

  23:05 16 ene 2010

  23:05 16 ene 2010 Quan vam acabar el documental PARIR, que parlava sobre el dret de les dones a ser protagonistes del seu propi part, vam decidir que la següent peça s'endinsaria en els pares i mares que volen ser protagonistes directes de l'educació dels seus fills en edat preescolar. Per això, ens vam posar en contacte amb la Xarxa d'Educació Lliure (XELL) i amb diferents associacions d'educadors i de pares que han creat projectes de criança compartida i d'educació lliure a Catalunya per a nens de 2 a 6 anys. En concret, vam gravar l'associació de pares El Tatanet i l'escola La Caseta, a Barcelona, per mostrar com funcionen aquests centres. Amb el documental, hem volgut donar veu al corrent alternatiu de llars d'infants que existeix a Catalunya on pares i educadors s'impliquen conjuntament en l'educació que els fills reben a preescolar. Contacte autores: granangular.cat@rtve.es

 • 00:50 13 ene 2010 Amb aquest documental es dóna veu al corrent alternatiu de llars d'infants que hi ha a Catalunya. Un corrent que segueix la filosofia de l'educació lliure i on pares i educadors s'impliquen conjuntament en l'educació que els fills reben a preescolar."Un preescolar alternatiu" és un documental de Dúnia Ramiro i Agnès Bibiloni.

 • Plorar de riure

  Plorar de riure

  24:50 09 ene 2010

  24:50 09 ene 2010 Granangular.cat s'endinsa en la teràpia del riure i del plor a través del seguiment de sessions i d'entrevistes a professionals especialitzats en aquest àmbit. L'autor ha enregistrat diverses classes de risoteràpia on s'intenta millorar el benestar a través de tècniques que treballen el riure. Aquestes sessions han sigut dirigides pels terapeutes Katy García i Enrique Aguilar. Ambdós arriben a la conclusió que per riure, abans s'ha d'aprendre a plorar.

 • Muntar el pollastre

  Muntar el pollastre

  24:47 02 ene 2010

  24:47 02 ene 2010 "Muntar el pollastre" és el testimoni audiovisual d'una realitat local-rural que sovint passa desapercebuda i que no per això deixa de ser interessant. La cinta sorgeix del col·lectiu artístic de les Borges Blanques MPG (Muntadors de Pollastres Grossos) i de la iniciativa que van tenir durant la festa major del meu poble. Parlo d'un grup de persones que no tenen cap més altra pretensió que divertir-se i divertir i que sorprenen els borgencs amb propostes provocadores. No són un grup de teatre de carrer però el carrer és el seu escenari. El meu objectiu és homenatjar la creativitat i l'espontaneïtat dels membres del MPG. Unes persones que conec i a les que vull donar aquest altaveu perquè les coses que fan no tinguin data de caducitat. El resultat esdevé un curiós retrat sociològic d'uns joves que enriqueixen l'oferta lúdica de les Borges Blanques.

 • Primeres volades

  Primeres volades

  24:53 26 dic 2009

  24:53 26 dic 2009 Aquesta setmana, granangular.cat mostra la vida de dues joves que acaben de marxar de casa dels pares. Totes dues han gravat la seva nova rutina durant dues setmanes. Des de la seva mirada, descobrim l'alegria de viure les primeres volades i d'aprendre a ser independent.

 • Avanç

  Avanç "Primeres volades"

  00:42 22 dic 2009

  00:42 22 dic 2009 Aquesta setmana, granangular.cat mostra la vida de dues joves que acaben de marxar de casa dels pares. Totes dues han gravat la seva nova rutina durant dues setmanes. Des de la seva mirada, descobrim l'alegria de viure les primeres volades i d'aprendre a ser independent.

 • 1:17 22 dic 2009 Aquesta setmana, granangular.cat visita les Borges Blanques per descobrir els Muntadors de Pollastres Grossos (MPG), un grup de persones que no tenen cap més altra pretensió que divertir-se i sorprendre els borgencs amb propostes provocadores. No són un grup de teatre de carrer però el carrer és el seu escenari. L'autora del documental, Sara Boldú, és de les Borges Blanques i amb aquest documental ha volgut homenatjar la seva creativitat i donar-los veu per donar a conèixer una part de la realitat local i rural que sovint passa desapercebuda.

Mostrant 1 de 5 Veure més