www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Sant Llorenç de Morunys, Sant Pere Pescador, Begur, Girona

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Carràrius - Sant Llorenç de Morunys, Sant Pere Pescador, Begur, Girona i El Prat de Llobregat

24 març 2020

Al capítol d'aquesta setmana, 'Carràrius' mostra cinc itineraris per conèixer, entre d'altres coses, productes i animals amb denominació d'origen, famílies que van deixar un gran llegat i barris poc coneguts. Per conèixer totes aquestes curiositats viatjarem a les poblacions Sant Llorenç de Morunys, Sant Pere Pescador, Begur, Girona i El Prat de Llobregat.

A Sant Llorenç de Morunys, Rubèn Muntañà mostrarà dos episodis miraculosos lligats a un matrimoni del poble, que han deixat empremta al seu urbanisme, i veurà com ha influït en les cases de la vila la dedicació a l'elaboració d'uns draps de llana amb nom propi.
A Sant Pere Pescador la visita començarà a un edifici creat com a resposta a la gran quantitat d'epidèmies produïdes per aigües estancades, i passarà a conèixer el llegat de la família Caramany, molt important per al creixement de la població.

A Begur, el programa passejarà pel carrer Vera, i descobrirà el motiu d'aquest nom i la seva relació amb una de les activitats econòmiques més importants per a la vila: el corall. Més endavant, a la Plaça de la Vila, coneixerà alguns punts de trobada amb anècdota, com ara Es Cantó d'es Peix i Es Pedrís Llarg.

A Girona, 'Carràrius' mostrarà una altra cara de la ciutat antiga: el barri del Mercadal, situat inicialment fora de la ciutat emmurallada, per sota del riu. Aquesta zona amb caràcter propi va acabar sent envoltada per la seva pròpia muralla i, fent un passeig per la seva via principal, el carrer de Santa Clara, el programa coneixerà llegendes i anècdotes i buscarà les restes dels convents que antigament estaven situats a la zona.


A la darrera població, El Prat de Llobregat, Rubèn Muntañà seguirà el rastre del gall de raça Prat, autòcton de la zona, que es deixa veure en els tendals, en els noms dels establiments i també en elements d'art urbà, com ara fonts i escultures. Pel camí, descobrirà les figures de diferents personalitats que donen nom als carrers de la vila.

veure més sobre "Carràrius - Sant Llorenç de Morunys, Sant Pere Pescador, Begur, Girona i El Prat de Llobregat" veure menys sobre "Carràrius - Sant Llorenç de Morunys, Sant Pere Pescador, Begur, Girona i El Prat de Llobregat"
Programes complets (25)

Els últims 25 programes de Carràrius

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos