www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Premià, Castellfollit, Pont de Suert, Riudecanyes i Gràcia

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

Carrarius - Premià de Mar, Castellfollit de la Roca, El Pont de Suert, Riudecanyes i Gràcia

17 març 2020

Al capítol d'aquesta setmana, 'Carràrius' mostra cinc itineraris per conèixer viles amb nom de pont, pobles amb nom de riu i indrets amb carrers anomenats com els dies de la setmana. Per conèixer totes aquestes curiositats viatjarem a les poblacions Premià de Mar, Castellfollit de la Roca, El Pont de Suert, Riudecanyes i Barcelona.

A Premià de Mar Rubèn Muntañà recollirà el testimoni del passat, quan les masies tenien camps de vinyes que arribaven fins al mar. Passejant pels seus carrers descobrirà les cases de cos, les edificacions més característiques del Maresme, i coneixerà una església que es va començar en un poble i es va acabar en un altre.

Castellfollit de la Roca és una població totalment única, i totalment únics són els elements dels seus carrers. Tot passejant es pot descobrir, entre d'altres, la història d'un polític i les seves promeses i l'arribada d'una línia telefònica pionera a casa nostra.

El Pont de Suert és una població amb nom de pont que amaga un munt de secrets a les façanes, com ara les restes d'un antic monestir engolit per les aigües d'un embassament. A l'itinerari el 'Carràrius' passarà per un carrer tan obscur que fins i tot el seu nom va a les palpentes, i acabarà el passeig posant els peus a terres aragoneses.

Riudecanyes presenta una curiositat molt especial: els seus carrers estan batejats amb els noms dels dies de la setmana. Hi són tots, excepte un: el dijous. Per descobrir el motiu d'aquest misteri, s'ha de visitar i intentar no perdre's per uns carrers que desafien les normes de la lògica.

Per acabar el programa, Rubèn Muntañà passarà d'una plaça a l'altra del barri de Gràcia de Barcelona, a banda de descobrir per què una zona del barri té carrers amb nom de joia i què en queda del desaparegut i impressionant Palau de la Virreina de Gràcia. Al final del recorregut, una escultura ens farà meditar sobre una Barcelona que hagués pogut ser, però que només viu damunt el paper.

veure més sobre "Carrarius - Premià de Mar, Castellfollit de la Roca, El Pont de Suert, Riudecanyes i Gràcia" veure menys sobre "Carrarius - Premià de Mar, Castellfollit de la Roca, El Pont de Suert, Riudecanyes i Gràcia"
Programes complets (26)

Els últims 26 programes de Carràrius

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos