Carrarius - Argentona, Mollerussa, Manlleu, Cadaqués i Les Borges Blanques
Carràrius  Argentona, Mollerussa, Manlleu, Cadaqués i Les Borges

Al capítol d'aquesta setmana, 'Carràrius' coneix canals que donen nom a carrers, adjectius que han traspassat fronteres i fonts miraculoses. Per...

Disponible hasta 21-02-2222

04/02/2020 00:24:50
Argentona, Mollerussa, Manlleu, Cadaqués i Les Borges Argentona, Mollerussa, Manlleu, Cadaqués i Les Borges
Argentona, Mollerussa, Manlleu, Cadaqués i Les Borges 00:24:50 04/02/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Al capítol d'aquesta setmana, 'Carràrius' coneix canals que donen nom a carrers, adjectius que han traspassat fronteres i fonts miraculoses. Per conèixer totes aquestes curiositats viatjarem a Argentona, Mollerussa, Manlleu, Cadaqués i Les Borges Blanques.

Argentona coneixerem la font de Sant Domènec, que va protegir els argentonins d'una epidèmia de pesta al segle XVII, i que van acabar originant l'actual aplec de Sant Domènec i la coneguda Fira del Càntir. També ens aturarem a esbrinar què hi ha de cert rere la Paret de les Mentides i esbrinarem l'origen del malnom dels habitants d'Argentona.

Mollerussa coneixerem un important canal d'aigua que, al seu pas per la ciutat, es converteix en un dels seus eixos principals. A banda d'això coneixerem un alcalde amb una mala fama llegendària i una església que ha canviat la seva ubicació per passar el testimoni a l'edifici de l'ajuntament.

Manlleu coneixerem l'origen del nom de la vila a través d'un relleu situat en una important façana del casc antic. També passejarem per un carrer amb nom d'animal que es diu així gràcies a un dels únics mots catalans que es fan servir a tot el món.

Tot seguit ens perdrem pels bonics carrers de Cadaqués i coneixerem secrets de tota mena: des del nom i la utilitat del seu característic paviment fins als noms i misèries d'alguns dels seus veïns més recordats, com ara la Lídia de Cadaqués, una persona de carn i os que creia viure atrapada entre les pàgines d'un llibre.

Per acabar aquest viatge visitarem Les Borges Blanques, on coneixerem una plaça porxada que antigament era una gran bassa, un claustre viatger i una església que compta amb un far terrestre al capdamunt del campanar.

Idiomas
Catalán